LOVEBIRDS! RACHEL HAZES en motorclub No Surrender-baas Klaas Otto

0

LOVEBIRDS! Rachel Hazes heeft het ‘gezellig’ met de voormalig baas van de veelbesproken motorclub No surrender-baas Klaas Otto. Otto kwam een aantal jaar geleden in het nieuws, nadat hij zes jaar celstraf krijgt voor afpersing, mishandeling en het witwassen van 1,3 miljoen euro. In 2016 was hij ook al even de beveiliger van Rachel, maar hun huidige relatie gaat een stuk verder.

Heeft Rachel Hazes een nieuwe liefde gevonden? Dat zou zomaar kunnen. Aan weekblad Story laat Rachel weten het ‘gezellig’ te hebben met Klaas Otto, oprichter van de moterclub No Surrender. Klaas komt een aantal jaar geleden in het nieuws, nadat hij zes jaar celstraf krijgt voor afpersing, mishandeling en het witwassen van 1,3 miljoen euro. Uiteindelijk. Hij werd in 2020 na drie jaar en vier maanden vrijgelaten.


Inmiddels lijdt Klaas een rustiger en wellicht binnenkort samen met Rachel – leven. Story spot namelijk de twee potentiële love birds wanneer ze het huis van Rachel verlaten en vraagt hoe het zit tussen hen. “We hebben het gezellig samen”, reageert ze. “Laat ik het daarop houden. Wat de toekomst brengt moeten we afwachten.”

Otto stond in 2016 op de loonlijst van Melvin Produkties bv, het productiebedrijf dat de Amsterdamse zanger naliet aan zijn vrouw. Dat bevestigde destijds Erik Thomas, de advocaat van Otto. De oprichter van No Surrender liet begin 2016 r na zijn vertrek bij de motorclub weten dat hij twee nieuwe banen had gevonden. Hij vertelde dat hij werkte voor het kantoor van de Amsterdamse advocaat Jan Piet van Rossum, voor wie hij gedetineerden in het buitenland bezoekt en klanten aanbrengt.


En hij zei dat hij ‘een bekende Nederlander begeleidt, bijvoorbeeld bij evenementen’, zonder een naam te noemen.
Volgens Thomas doelde hij toen op Rachel Hazes. Over de precieze aard van de persoonlijke begeleiding en de vraag of het bijvoorbeeld vooral beveiliging betreft, liet de advocaat zich niet uit, wel dat het om een formeel dienstverband gaat.

No Surrender-oprichter Klaas Otto werd vorig jaar april nog vrijgesproken van betrokkenheid bij de zware mishandeling van een clublid in mei 2016. Drie mannen die de mishandeling uitvoerden werden vrijdag wel veroordeeld. Zij kregen celstraffen tot dertig maanden. Klaas Otto ontkende zelf ook dat hij iets met de mishandeling te maken had. “Ik was op familiebezoek, op een begrafenis. Ik heb daar drie mensen van de club gesproken, maar ik had niets meer met de club te maken.” De rechtbank in Breda vond, net als het Openbaar Ministerie dat er onvoldoende bewijs is dat hij de opdracht gaf.

De mishandeling vond 6 mei 2019 jaar plaats tijdens de begrafenis van een prominent lid van de motorclub in Bergen op Zoom. Vier clubleden zouden een Vlaardinger in een auto hebben gezet en naar een doodlopend bospaadje zijn gereden waar uh zwaar werd mishandeld. Het leverde hem verschillende breuken.