Lolbroek Philippe Geubels meent het serieus: ‘Monogamie is iets raars. Seks is zo belangrijk in een mensenleven’

0

Onder welke voorwaarden zou je een open relatie kunnen hebben? Dat is de vraag die Philippe Geubels (39) dit weekend voorgeschoteld in een interview. En de komiek nam bij zijn antwoord geen blad voor de mond.

“Als ik dat zou doen, zou het compleet eerlijk moeten zijn”, zegt Philippe Geubels in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad. “Ik ben nogal gevoelig. Ik zou het anders snel opmerken en me zorgen maken als er iets niet helemaal klopt. Onder die voorwaarde wel? Ik weet het niet. Ik vind het alleszins geen taboe.” Hij vervolgt: “Monogamie is iets raars. Seks is zo belangrijk in een mensenleven. Bijna iedereen vindt dat super plezant. En het is de max om iemand nieuw te ontdekken en die spanning te ervaren. Maar toch zeg je tegen elkaar: dat mag niet. En waarom niet? Omdat ik je graag zie. Dat klopt toch langs geen kanten? Maar je moet er natuurlijk met twee hetzelfde over denken.”


De komiek, al twintig jaar samen met z’n vrouw Leen, praat met zijn vrouw eerlijk en open over eventuele seksuele fantasieën. “Als je een goed huwelijk wil, dat spannend en leuk blijft, is het de enige manier. Mijn vrouw en ik zijn twintig jaar samen. Wij zeggen alles tegen elkaar. Ik zeg het ook als ik een vrouw leer kennen op wie ik misschien een beetje verliefd ben. Als je bij elkaar wil blijven, is er geen andere optie dan complete openheid.”

Ook opvallend: Geubels betaalt graag belastingen blijkt uit het antwoord op de vraag Geef je liever graag geld aan de overheid of liefdadigheid. “Het moet allebei gebeuren. Maar ik vind het niet erg om belastingen te betalen. Kijk naar corona, ik denk dat in het buitenland mensen nog veel meer in de shit zitten. Je kunt erover discussiëren of de premies hoog genoeg zijn, maar ze zijn er wel. En dat komt doordat wij veel belastingen betalen. Ik ben een grote fan van belastingen betalen.”