Vanaf vannacht 00.00 uur harde lockdown: Bijna alles dicht tot en met 19 januari

0

Het kabinet bereidt een keiharde lockdown voor waarbij bijna alles tot en met 19 januari dicht gaat: van scholen tot niet-essentiële winkels tot musea tot kapsalons tot theaters.
De maatregelen gaan vannacht om twaalf uur al in om een run op winkels morgen te voorkomen. Contactberoepen zoals kappers, fysiotherapeuten en massagesalons moeten ook stoppen. Iedereen moet zo veel mogelijk thuis blijven.

Scholen, in zowel het basis- als het voortgezet onderwijs sluiten vanaf woensdag hun deuren en stappen over op online onderwijs.


De restaurants en cafés waren al gesloten sinds 14 oktober. De horeca mag z’n afhaalloketten nog wel open houden. Ook de hotels mogen open blijven, al mogen zij geen eten en drinken meer serveren. De kerken mogen eveneens open blijven.

De nieuwe maatregelen komen er om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. Het aantal besmettingen stijgt al meer dan een week. RTL Nieuws meldde dat het kabinet ook denkt aan een avondklok tijdens Oud en Nieuw.


Premier Rutte houdt vanavond om 19.00 uur een toespraak vanuit het Torentje. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Aan het begin van de coronacrisis sprak Rutte Nederland ook al toe vanaf zijn markante werkplek op het Binnenhof.

Share.