Linda Hakeboom in tranen: ‘Ik heb besloten mijn haar nu echt uit te gaan laten vallen. Ik word nu dus echt kaal’.

0

Bij Linda Hakeboom werd afgelopen zomer borstkanker geconstateerd. de 37-jarige documentairemaker heeft nu een ingrijpende beslissing heeft genomen. ‘Ik heb besloten mijn haar nu echt uit te gaan laten vallen. Ik word nu dus echt kaal’.

Voor Linda Hakeboom zal het een onwerkelijke kerst zijn geweest. De 37-jarige documentairemaker kreeg eerder dit jaar te horen dat ze borstkanker heeft en zit momenteel midden in het behandeltraject. Bij een video waarin ze zichtbaar geëmotioneerd is, schrijft Linda dat ze de afgelopen kerstdagen een moeilijk besluit heeft genomen omtrent haar haar.


‘Mijn kerst was nog iets gekker dan ik had gehoopt’, begint Linda. ‘Ik heb besloten mijn haar nu echt uit te gaan laten vallen. Ik word nu dus echt kaal. Ondanks dat het ‘maar haar’ is, heb ik daar toch echt hard om gehuild.’

‘Maar ergens is het ook fijn dat de kogel nu eindelijk door de kerk is. Niet meer iedere ochtend kijken naar hoeveel haren er vandaag weer op mn kussen liggen’, zo vervolgt ze. Half augustus kreeg Linda te horen dat ze borstkanker heeft. Eind augustus kwam daar nog meer slecht nieuws bij: er werden ook uitzaaiingen aangetroffen.