LINDA HAKEBOOM in angst dat kanker terugkeert: ’Deze ziekte is een rotzak’

0

(Beeld: Instagram)

De van borstkanker herstellende documentairemaakster Linda Hakeboom is angstig dat de kanker in haar lichaam terugkeert. “Vanmorgen voelde ik een steek in mijn oksel en ik merkte dat de schrik me om het hart sloeg. Want wat als het terug is?”


Bij pijntjes slaat de schrik haar soms om het hart, zo schrijft de documentairemaakster die herstellende is van borstkanker op haar Instagram. “Ik ben soms bang dat het terug is. Dat de kanker weer om zich heen aan het slaan is. Het idee dat het zomaar ineens weer kan gaan groeien is best een zware. Als ik een pijntje voel, kan ik dat niet meer negeren zoals vroeger. Een pijntje is niet meer licht, een pijntje weegt ineens zoveel als m’n leven. En dat is best zwaar.”

“Vanmorgen voelde ik een steek in mijn oksel en ik merkte dat de schrik me om het hart sloeg. Want wat als het terug is? Hoe zal het voelen als dat moment zich ooit zal aandienen? Niemand kan mij zeggen of de chemo’s, bestralingen en operatie genoeg waren. Of er nog ergens een celletje ligt te wachten tot ‘ie weer aan kan vallen.”


Hakenboom noet kanker dan ook rotziekte, maar blijft ook optimistisch. “Deze ziekte is een rotzak. Maar hij zet ook dingen in perspectief. Leven is zoveel meer dan je druk maken om iemand die je afsnijdt op het fietspad, dan chagrijnig te blijven op iemand die z’n karretje voor de jouwe duwde in de supermarkt. Leven is dat je cellen het doen, dat ze je laten ademen en dat jij hier op deze aardkloot mag zijn vandaag. Hoe bijzonder is dat! Ik hoop dat jullie dat allemaal een beetje voelen vandaag en dat jullie een geweldige dag hebben! Veel liefs ❤️”