LINDA DE MOL zet partner Jeroen Rietbergen buiten de deur na The Voice-schandaal: ‘Ik heb mijn relatie verbroken’

0

Linda de Mol (Beeld: Talpa Network)

Linda de Mol heeft Jeroen Rietbergen met wie ze sinds 2007samen is buiten de deur gezet na The Voice-schandaal: ‘Ik heb mijn relatie verbroken’


Linda de Mol reageert met een statement op haar eigen website op de verhalen rond haar partner Jeroen Rietbergen. Hij bekende dit weekend zich grensoverschrijdend gedragen te hebben als bandleider bij The Voice of Holland. De twee zijn inmiddels niet meer bij elkaar, Linda trekt zichzelf voorlopig terug.

“Sinds een paar dagen zit ik in een verschrikkelijke nachtmerrie. Er zijn zo ontzettend veel dingen naar boven gekomen waar ik geen weet van had en waarvan ik, omdat ze anoniem zijn, niet weet wat waar is en wat niet.”


“Ik heb inmiddels mijn relatie verbroken, Jeroen woont niet meer bij mij. Mijn werkzaamheden leg ik de komende tijd neer in de hoop dit een plek te kunnen geven en ik vraag iedereen mijn gezin met rust te laten. “Dank voor alle lieve en begripvolle berichten en appjes, dat is het enige dat een beetje troost biedt als je hart gebroken is.”

Linda de Mol (57) was al voor zaterdag op de hoogte van het seksueel grensoverschrijdend gedrag van haar partner Jeroen Rietbergen (50) in ‘The voice of Holland’. In een uitgebreide verklaring laat Jeroen vandaag weten dat dit zelfs tot een tijdelijke relatiebreuk heeft gezorgd tussen de twee.

Jeroen erkende in die verklaring dat hij zich tijdens zijn jarenlange betrokkenheid bij het programma schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. “Ik heb contact van seksuele aard gehad met enige bij het programma betrokken vrouwen en seksueel getinte whatsappberichten uitgewisseld.”

De bandleider van het programma vertelt dat hij dit destijds als wederkerig en gelijkwaardig contact zag, maar dat hij inmiddels van gedachten is veranderd. “Inmiddels ben ik mij er zeer bewust van geworden dat mijn eigen perceptie helemaal niet relevant is, maar veel meer de perceptie van betreffende vrouwen. En dat deze vrouwen dit misschien heel anders beleefd hebben.”

Volgens Jeroen realiseerde hij zich toen dat zijn gedrag richting een aantal personen ‘ontoelaatbaar’ was geweest en dat hij professionele hulp nodig had. “De therapie die ik daarna lange tijd heb gevolgd heeft tot gevolg gehad dat ik mijn gedrag drastisch en permanent heb kunnen veranderen. Mijn gezin is weer bij elkaar, hoe moeilijk de situatie voor mijn vrouw ook is geweest en nu weer is.”Jeroen liet in zijn verklaring weten alleen maar ‘grote bewondering en liefde te voelen’ voor het feit dat Linda hem destijds niet heeft laten vallen. “Bij mijn gezin en mijn werkgever ben ik al eerder diep door het stof gegaan, maar bij deze wil ik aan de betreffende vrouwen mijn oprecht gemeende excuses aanbieden voor dingen die ik nooit had mogen doen.”