LINDA DE MOL wilde ambulancebroeders uit schaamte haar gewicht niet vertellen

0

(Beeld: CP)

Linda de Mol loog over pijn tegen ambulance-medewerkers om haar gewicht niet te hoeven vertellen. Na een val afgelopen zomer, waarbij ze haar linkerenkel brak, durfde de presentatrice niet te zeggen hoeveel kilo ze woog tegen de ambulancemedewerkers. ’


Presentatrice Linda de Mol (59) brak in juli haar linkerenkel na een ongelukkige val van een buitentrap. door de pijn verliest ze zelfs even haar bewustzijn. Als blijkt dat ze niet kan staan wordt de ambulance oproepen.

In het voorwoord van de nieuwe Linda kijkt ze terug op het moment dat de hulpverleners arriveren. “Wilt u iets tegen de pijn?’ vraagt de oudste van de twee ambulance-medewerkers. ‘Ja, héél graag’, zeg ik met bibberende stem. ‘Dan moet ik even weten hoeveel u weegt, voor de juiste dosering’. Ik kijk het kringetje rond en zeg: ‘Die pijn valt eigenlijk wel mee hoor, doe maar een paracetamolletje’.”


Haar gewicht, zo schrijft Linda,  is vanaf het moment dat ze op tv kwam, altijd haar grootste onzekerheid geweest. “Ik probeer er boven te staan, ik probeer body confident te zijn, ik probeer uit te stralen dat ik dat soort dingen op mijn 59ste verdomme niet meer aan mijn zelfvertrouwen laat knagen, maar het blijft een gevoelig dingetje. En dat leidt soms tot gevaarlijke situaties.”

Zo vertelt dat tijdens een tripje naar New York met haar toen nog jonge kinderen, over haar gewicht loog toen ze een helikoptervlucht ging maken boven het Vrijheidsbeeld. “Ik bevroor en loog er binnen een seconde zeker acht hele kilo’s af”, schrijft ze. Vervolgens was er de angst. “Omdat ik paniekerig zat te wachten tot een rood knipperend lampje met de tekst overload misschien zou aangeven dat we onmiddellijk terug moesten.”