BINNENKIJKEN – Linda de Mol verwent kinderen niet, maar koopt voor zoon Julian en dochter Noa wel pandjes van net geen miljoen

0
Het pand van Noa (20) dat zij van moeder Linda kreeg (Foto's Funda).
Linda de Mol mag voor zoon Julian (23) en dochter Noa (20) huisjes in Amsterdam hebben gekocht van net geen miljoen euro, verwend gedrag van haar kroost accepteert ze niet. “Ik heb altijd gezegd: ’Als jullie ergens op Ibiza of in Zuid-Frankrijk met een fles champagne gaan lopen spuiten, dan word je ogenblikkelijk onterfd.”

Noa (20) en Julian (22) de twee kinderen van Linda de Mol mogen dan mama Linda de Mol allebei een huis in Amsterdam hebben gekregen van net geen miljoen euro de twee moeten zich wel normaal blijven gedragen. “Die zijn natuurlijk in alle luxe opgegroeid, dat kan ik zeker niet ontkennen. Máár ik – en hun vader ook – heb ze wel altijd duidelijk gemaakt dat je niets voor niets krijgt, dat je overal hard voor moet werken, dat je sociaal moet zijn, en dat je wat je hebt moet delen met andere mensen. Ik heb ze nooit betrapt op verwend gedrag. Het zijn echt leuke kids… en dat zeg ik als trotse moeder,” vertelt Linda in een interview met De Telegraaf.


En dat het haar menens is maakt Linda ook duidelijk: “Ik heb altijd gezegd: ’Als jullie ergens op Ibiza of in Zuid-Frankrijk met een fles champagne gaan lopen spuiten, dan word je ogenblikkelijk onterfd. Dat je het weet’. Dat zeg ik dan als een grapje, maar dat is wel mijn idee van volkomen decadent gedrag. Net als dat je alleen maar op merken zit te kicken en alles duur moet. Daar draait het niet om in het leven.

Julian kreeg als eerste een huis van zijn moeder in Amsterdam


Vier jaar geleden, in 2016 kocht Linda de Mol een woning in Amsterdam voor haar zoon Julian. die net geen miljoen, €950.000, kostte en maakte haar zoon voor 3/10 deel eigenaar van het pand. Anderhalf jaar geleden verkaste ook dochter Noa naar de hoofdstad en nam zij haar intrek in een benedenwoning aan de rand van de Jordaan. Ook nu was het moeder Linda die haar knip trok en €875.000 neertelde voor het huis van dochterlief.  Van Noa’s woning is Linda is voor 27/40 deel eigenaar en dochter van resterende gedeelte.  De benedenwoning van Noa heeft een woonoppervlak van 143 vierkante meter met daarop drie slaapkamers en een badkamer verdeeld over twee woonlagen. Het huis heeft twee balkons en nog een patio.

Noa Vahle (screenshot)

Noa Vahle, de dochter van Linda de Mol, lijkt overigens haar moeder achterna te gaan. De 19-jarige Noa tekende vorig jaar bij BNNVara  een contract voor bepaalde tijd. In de zomertalkshow Zomer met Art antwoordde ze op de vraag van presentator Art Rooijakkers of ze haar moeder achterna gaat met een ‘wie weet’, aangevuld door de opmerking dat ze ‘in eerste instantie’ niet op tv te zien zal zijn. “Misschien later, dat weet ik nog niet.’’ Ook vertelde ze zich ervan bewust te zijn dat haar werk altijd aan dat van haar bekende moeder gekoppeld zal worden. “Dat label heb ik denk ik altijd. Daar ga je niet vanaf komen. Ik denk juist dat je kunt laten zien dat je je eigen weg gaat.’’

Noa’s vader is regisseur Sander Vahle, van wie De Mol in 2007 scheidde. Met hem kreeg ze ook zoon Julian (22). Hij bracht vorig jaar mei zijn tweede track Older uit die binnen no time meer dan honderdduizend keer werd gestreamd op Spotify.

“Dit betekent waarschijnlijk niets voor wie dan ook, maar deze kleine badboy die ik in het vliegtuig schreef, is zojuist meer dan honderdduizend keer gestreamd op Spotify,” deelde de trotse Julian op Instagram met de buitenwereld. Het nummer lag al een paar jaar op de plank, nadat hij het ooit maakte voor zijn opleiding.Nadat zijn moeder in 2016 zijn Amsterdamse woning voor hem had gekocht en dat nieuws bekend werd kwam zoonlief onder vuur te liggen vanwege het ‘cadeau’.  Julian toen: “Dat maakte wel het slechtste in mensen los. Wat ik ook wel begrijp. Je kunt misschien gefrustreerd raken dat ik zo’n huis krijg zonder er iets voor te doen, alleen omdat ik toevallig in een bepaalde familie ben geboren.”

Daarover zei moeder Linda gisteren in haar interview met De Telegraaf: “Ik heb er inderdaad voor gezorgd dat ze een fijn huis hebben in Amsterdam. Dat geeft ook een bepaalde verantwoordelijkheid. Je moet het onderhouden, zorgen dat het er een beetje normaal uit blijft zien en niet uitgewoond wordt. Mijn kinderen wonen niet alléén in dat grote huis. Ze hebben kamers verhuurd aan vrienden en verder moeten ze het lekker financieel allemaal zelf doen, dus maak er wat van. Op die manier breng je ze de waarde van geld bij. Dus als jij een fles champagne wilt bestellen, moet je daar zoveel dagen voor werken. Maar dat zit totaal niet in ze, het boeit ze niet. Het zijn echt leuke kids… en dat zeg ik als trotse moeder.”