LINDA DE MOL: ‘Nooit eerder zo ervaren liefdesverdriet’ (twijfelt ook over tv-carrière)

0

Linda de Mol twijfelt over haar tv-carrière. Na de affaire rond liefde Jeroen Rietbergen, beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag, zegt Linda: “mijn liefde voor de wereld waarin ik werk, de media, heeft ook een klap gekregen, waardoor ik niet meer weet of ik er deel van uit wil blijven maken.” Maar ook in haar persoonlijk leven kreeg ze klappen. “Vooral natuurlijk door de compleet onverwachte relatiebreuk en het heftige, nooit eerder zo ervaren liefdesverdriet dat dat met zich meebracht.”

“2022 WAS MET AFSTAND HET ALLER-, állergrootste kutjaar van mijn leven. (…) Vooral natuurlijk door de compleet onverwachte relatiebreuk en het heftige, dat dat met zich meebracht,”zegt ze in haar editorial in de nieuwe LINDA.


“Een gigantische draaikolk aan emoties was en is het, waarin enorme woede en totaal onbegrip afgewisseld worden met iemand vreselijk missen en het houden-van niet zomaar kunnen uitschakelen, hoe moeilijk dat misschien ook te begrijpen is voor buitenstaanders”, vervolgt ze. “Een leeg, te groot huis dat letterlijk van de ene op de andere dag niet meer als thuis voelde. En weer eens heel helder het besef dat geld ook dan niet gelukkig maakt. ”

“Met stip op twee van het lijstje redenen waarom dit een kutjaar was: mijn liefde voor de wereld waarin ik werk, de media, heeft ook een klap gekregen, waardoor ik niet meer weet of ik er deel van uit wil blijven maken. Anno 2022 maakt het niet meer uit of je al op de grond ligt; er wordt onverminderd op je ingehakt. En maakt het ook niet eens uit of jij zélf fouten hebt gemaakt of dat je partner dat deed.”


Linda legde afgelopen januari haar werkzaamheden tijdelijk neer te nadat naar buiten was gekomen dat haar partner Jeroen Rietbergen beschuldigd werd van seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij The Voice of Holland. Rietbergen erkende dat hij “relaties van seksuele aard” had met vrouwen die betrokken waren bij het programma. Daarop beëindigde Linda haar relatie met Rietbergen, stopte met haar tv-werk en stond ook maandenlang niet op de cover van haar blad LINDA.

Linda keerde na een afwezigheid van meer dan een half jaar bij Miljoenenjacht terug op de Nederlandse televisie.