LINDA DE MOL: ‘Mijn Jeroen biechtte vreemdgaan op, maar ik wist NIETS van wangedrag van mijn vriend Jeroen bij The Voice’

0

Linda de Mol ontkent dat ze al jaren wist van het seksuele wangedrag van haar ex-geliefde Jeroen Rietbergen. Haar Jeroen biechtte weliswaar in 2019 op dat hij was vreemdgegaan, maar vergat te vertellen dat dat met vrouwen was die bij zijn werk als bandleider bij The Voice ontmoette. “Hij liegt daarover, zegt Linda bij monde van haar rechterhand bij haar blad Linda, Jildou van der Bijl.

Jeroen Rietbergen, de door Linda de Mol aan de kant gezette partner en de bandleider van The Voice of Holland stelde, nadat het programma BOOS hem beschuldigde van seksueel grensoverschrijdend gedrag,  dat hij al ‘een aantal jaar zeer bewust’ is van zijn seksuele wangedrag sinds hij daar door zijn opdrachtgever, het Talpa van John de Mol, ‘streng’ op is aangesproken. “Ik heb toen met grote schaamte mijn vrouw op de hoogte gesteld.”


Die biecht maakte dat hij en Linda en Jeroen een tijdje uit elkaar zijn geweest stelde Jeroen in zijn verklaring. Nu blijkt dat Rietbergen zijn Linda weliswaar wat buitenechtelijke activiteiten opgebiecht, maar er niet bij vertelde dat dat allemaal gebeurde achter de schermen van The Voice. Ook is het, zo vertelde Linda’s rechterhand Jildou van der Bijl bij Op1, nooit duidelijk geworden dat er sprake was van machtsmisbruik en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

De biecht van Jeroen was volgens Jildou dan ook alles behalve volledig. “Jeroen heeft duidelijk niet alles bekend. De waarheid staat niet in die verklaring en dat is heel schadelijk, want daardoor lijkt het alsof er dingen bekend waren die helemaal niet bekend waren.”


“Hij heeft haar opgebiecht over… Hij is weleens vreemdgegaan, dat was geloof ik appverkeer, maar dat wil ik verder ook aan Linda laten. Zij hebben relatieproblemen gehad en daarin heeft hij vreemdgaan opgebiecht. Linda dacht dat het met wederzijdse instemming was.”

Linda wist dus niet dat Jeroen zich ongepast gedroeg bij The Voice Rechterhand Jildou: “Ze heeft nooit gedacht of geweten dat dit zich allemaal afspeelde bij The Voice en dat mensen zich daar niet fijn bij hebben gevoeld en dat het, sterker nog, zwaar grensoverschrijdend gedrag is. Dat heeft zij allemaal niet geweten, nee.”

Wist Linda niets van Jeroen Rietbergens wangedrag bij The Voice, dan kan het niet anders dat haar broer  John de Mol zus Linda niet heeft verteld dat hij Jeroen op de vingers heeft getikt. Net zoals  Linda niet John heeft vertelde over het seksuele wangedrag van Ali B.. Twee misbruikte vrouwen meldden zich bij Linda’s blad met dat verhaal, maar het blad LInda publiceerde dat niet, maar verwees de vrouwen door naar Tim Hofman en zijn programma BOOS.

Linda de Mol is voorlopig ook niet te zien op de covers van haar LINDA. Jildou van der Bijl vertelde vrijdagavond in Op1 dat haar zakenpartner zich voorlopig heeft teruggetrokken. ’Het niet goed’ gaat met de presentatrice.