LINDA DE MOL betrapte ex JEROEN RIETBERGEN al voor Voice-rel! (‘in één vernietigende klap veranderde alles’)

0

Linda de Mol (Beeld: Talpa Network)

Linda de Mol heeft voor het eerst sinds eind januari uitgebreid gereageerd op de grensoverschrijdende gebeurtenissen bij The Voice of Holland, waarbij ook haar ex Jeroen Rietbergen betrokken was. In haar eigen blad LINDA herhaalt dat ze niet wist van het wangedrag bij het programma. “Dat zweer ik op allebei mijn kinderen.” Ze vertelt ook dat ze Jeroen Rietbergen al eerder betrapte op flirten met een andere vrouw


Haar ex-partner Jeroen Rietbergen was jarenlang bandleider bij The Voice of Holland, tot hij en coach Ali B in het BNNVARA-programma BOOS van Tim Hofman werden beschuldigd van het grensoverschrijdend gedrag tegen vrouwen. Rietbergen bekende vrijwel direct zich daaraan schuldig te hebben gemaakt en bood zijn excuses aan. RTL besloot per direct te stoppen met de uitzendingen, Linda de Mol legde al haar werkzaamheden neer.

In het editorial van het blad Linda schrijft De Mol vandaag dat zij op 12 januari 2022, de dag dat ze van Tim Hofman een mail ontving die ‘in één vernietigende klap alles veranderde’, voor het eerst te horen kreeg van haar broer John dat er een aantal jaar geleden een klacht was geweest van een kandidate van The Voice.


“Over seksueel grensoverschrijdende appjes. Dat hij Jeroen bij zich had geroepen, echt razend was geworden en had gezegd dat – als hij ooit nog één letter zou appen aan welke medewerkster van het programma dan ook – dat ogenblikkelijk reden was voor ontslag op staande voet.”

John zei tegen rietbergen dat hij het aan hem liet om open kaart met Linda te spelen. “Jeroen heeft gezegd dat dat het einde van zijn relatie met mij zou betekenen, waarop John herhaalde: ‘Dat deel laat ik aan jou, dit is niet aan mij.’ Dat Jeroen het me niet verteld heeft, moge duidelijk zijn”, aldus De Mol.

Wat niemand wist dat Linda en Jeroen vlak voor de uitzending van Tim Hofman een relatiecrisis hadden gehad. Ze had ontdekt dat Jeroen via Instagram met een andere vrouw flirtte. “Let wel: flirtte. En niet met iemand van The Voice. Dit was beslist geen seksueel grensoverschrijdend gedrag, wel gedrag dat je in een relatie niet pikt. Ik heb hem de deur gewezen, maar uiteindelijk zijn we toch gaan praten.”

In haar editorial blikt De Mol onder meer terug op 12 januari. “12 januari 2022”, schrijft de presentatrice. “Ik zou die avond risotto maken, weet ik nog, maar het was de dag waarop de mail van Tim Hofman in één vernietigende klap alles veranderde. (…) Dat iemand van wie je zo ontzettend veel houdt en met wie je het zo fijn hebt, iemand die me meer dan veertien jaar het gevoel heeft gegeven minstens zo veel van mij te houden, zich zo blijkt te hebben misdragen bij jonge vrouwen. Dat brengt een bak verdriet en woede, verbijstering en onbegrip met zich mee die ik hier niet eens kan beschrijven.’

Ook schrijft Linda dat de eerste dagen ‘in een roes’ aan haar voorbij zijn gegaan. “Ik wist, en dat zweer ik op allebei mijn kinderen, helemaal van niets bij The Voice.”Het werd haar zelfs zo veel, dat ze twijfelde om iets anders te gaan doen. ‘En ik heb om die vraag te beantwoorden voor het eerst van mijn leven professionele hulp gezocht.’ Uiteindelijk was het een goede vriend die met de tekst ‘de lieve mensen zijn met meer’ Linda weer op het positieve pad bracht.