LIL’ KLEINE vandaag opnieuw achter de tralies voor (en dit keer voor minstens 14 dagen)

0

Lil’ Kleine moet vandaag weer terug de cel in. Eerder zat hij al drie dagen vast na de vermeende mishandeling van zijn verloofde Jaimie Vaes. Hij werd toen onder voorwaarden vrijgelaten, maar het Openbaar Ministerie ging daar, met succes, tegen in beroep. Kleine blijft dit keer zeker 14 dagen achter de tralies

In een tweet schrijft Rechtbank Amsterdam maandagavond: “De raadkamer heft de schorsing van de voorlopige hechtenis van een 27-jarige man op. De raadkamer is van oordeel dat er voldoende ernstige bezwaren zijn voor poging tot zware mishandeling. De man blijft de komende 14 dagen in voorlopige hechtenis.”


Rond het middaguur meldde Jorik zich samen met zijn advocaat Nienke Hoogervorst bij de rechtbank voor het, achter gesloten deuren, hoger beroep tegen zijn eerdere vrijlating. De rechter-commissaris besloot woensdag 16 februari het voorarrest van de rapper te schorsen in afwachting van het onderzoek.

Het OM ging tegen de beslissing in beroep omdat er voldoende ernstige bezwaren zouden om hem langer vast te houden. Lil’ Kleine zat drie nachten vast op verdenking van een poging tot zware mishandeling of mishandeling. Hij zou het hoofd van zijn verloofde Jaimie Vaes tussen een autodeur hebben geklemd.