Lil’ Kleine schrijft emotioneel bericht aan overleden opa: ‘Ik had vaker moeten langskomen’

0

Lil’ Kleine (26) heeft afscheid moeten nemen van zijn opa. “Ik kan nog niet geloven dat u echt weg bent. M’n gevoel zegt dat ik vaker langs had moeten komen en meer tijd met u had moeten doorbrengen. Daar voel ik me schuldig over. Ik kan er geen sorry meer voor zeggen of verandering in brengen, want u bent niet meer onder ons…”

De rapper keek enorm op naar z’n grootvader. “Ik wil u in deze brief vertellen hoeveel bewondering ik voor u heb en had, hoe u mij onbewust veel dingen heeft geleerd en hoeveel ik van u houd”, vervolgt hij. “U was een hard persoon en rechtdoorzee. Als ik zei dat ik van u hield, antwoordde u: ‘Goed zo jongen.’ Ik kijk daar op terug met een grote lach en kan dat waarderen. Een knuffelaar was u niet, maar de laatste jaren vertelde mijn vader dat u toch steeds zachter en liefdevoller werd. Ik ben met mijn verloofde Jaimie langskomen in Deventer, toen oma en u allebei nog thuis woonden en dat was een bijzondere dag. U maakte grapjes over hoe knap u mijn verloofde vond en dat ik maar in mijn handjes moest knijpen met zo’n vrouw, maar vertelde ook hoe verliefd u nog steeds op oma was en zij op u.”


Lil’ Kleine is blij dat hij z’n zoontje Lío (1) wel nog kon laten zien aan z’n grote held. “Ik zag u stralen, ondanks dat uw gezondheid en besef al sterk achteruit was gegaan op dat moment. Opeens wilde u kusjes geven aan Lío en bleef u zeggen dat u van hem hield. Ik vond het zo bijzonder om u zo te zien opa, omdat ik u daarvoor toch als een hard persoon herinnerde. Dit bezoek zal mij altijd bijblijven. Ik vind geluk en rust in het feit dat u toch nog mijn zoon heeft kunnen zien en heeft kunnen vasthouden. Ik zal dat nooit vergeten. Ik beloof u bij deze dat ik er voor oma zal zijn tot ook haar tijd is gekomen. Ik houd van u opa en ik zal u altijd meedragen in mijn hart.”