Pagina titel ...

Partner Lijst Henk Krol-leider is ex-profvoetballer: ‘Hij durfde niet uit de kast te komen’

0

Aldo Koning. al meer dan tien jaar de partner van Henk Krol, durfde niet uit de kast te komen in de tijd dat hij nog profvoetballer was bij Heerenveen. Krol, sinds vandaag de leider van Lijst Henk Krol (LHK), waarmee hij hoopt nóg een keer in de Tweede Kamerbankjes te belanden, hoopt dat voetballers dat uit de kast komen anno 2020 wel gaan doen.

Bol.com deal van vandaag: Tot 50% korting op haarverzorgingAldo speelde bij SC Heerenveen, maar durfde niet uit de kast te komen. “Dat kon in de tijd gewoon niet. Daar werd niet over gesproken.” Ook nu worden homo’s niet voldoende geaccepteerd in de voetballerij, benadrukt de politicus. “Het is nog steeds een taboe.,” vertelde Krol recent in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Aldo was niet de enige profvoetballer die niet voor zijn homoseksualitiet durfde uit te komen zo weet Krol die in tijd (van 1980 tot 2012) hoofdredacteur was van de Gay Krant, Zo kreeg Krol een telefoontje van een toentertijd bekende voetballer die bekende dat hij op mannen viel, maar daar niet voor uit durfde te komen. “Ik ga geen namen noemen”, maakt Krol gelijk duidelijk. “Die voetballer zei: ik kan beter de gekste dingen doen, dat wordt me niet kwalijk genomen, maar hier kan ik niet voor uitkomen.”

Lees verder onder advertentie

Krol hoopt dat voetballers dat anno 2020 wel gaan doen. “Een voetballer uit het verleden hebben we niets aan, maar als nu een van de huidige spelers zou zeggen: ik ben daar eerlijk over, ik kom uit die kast, dan denk ik dat er veel meer uit de kast komen.” Daarmee doet Krol een oproepje, zegt hij. “Dat zou voor een heleboel jonge jongens en ook jonge meiden fantastisch zijn.”

Aldo Koning, de partner van Hen Krol, wordt in de media vaak Aldo Martens genoemd, maar dat is de achternaam van zijn adoptieouders, Koning is de achternaam van zijn natuurlijke moeder.

Krol wil met zijn Lijst Hen Krol een ‘vooruitstrevend conservatief’ geluid laten horen. “Elk democratisch land ter wereld kent een conservatieve partij. Maar in Nederland draagt geen enkele grote partij die titel met trots. Ik vind dat jammer. Wij zijn absoluut niet behoudend. Conservatief wil zeggen dat je wilt bewaren wat goed is.’’


Share.

Comments are closed.

");pageTracker._trackPageview();