Lijfwacht LIL KLEINE gearresteerd als contact van voortvluchtige drugsbaron ‘Bolle Jos’

0

Vivian L.P. (46), de imposante lijfwacht van rapper Lil Kleine en verscheidene criminelen uit Amsterdam en omstreken, is dinsdag gearresteerd in Eindhoven. Justitie ziet hem als contact van de voortvluchtige drugsbaron Jos Leijdekkers en verdenkt hem van drugshandel en witwassen.

Vivian L.P., in het criminele milieu ook bekend als ‘Fifi’, was in het recente verleden zeer zichtbaar als bodyguard van rapper Lil Kleine schrijven Wouter Laumans en Paul Vugts in het AD. Volgens de misdaadverslaggevers verscheen de imposante lijfwacht bij Lil Kleine op het podium in de tijd dat die tijdens optredens doelwit was van bierdouches om het publiek duidelijk te maken dat hij het gooien van bier niet zou tolereren. Hij daalde in 2018 ook van het podium af om een klap uit te delen. Op sociale media poseerden de rapper en zijn bodyguard veelvuldig samen.


Een arrestatieteam hield Vivian L.P. dinsdagmorgen aan in zijn woning in Eindhoven. Het huis werd doorzocht, evenals een loods in het nabijgelegen Nuenen. Tijdens de huiszoekingen zijn onder meer vier cryptotelefoons in beslag genomen, waarmee vooral criminelen versleutelde berichten versturen, en drie dure horloges.

Zoals zoveel drugsverdachten, kwam Vivian L.P. in beeld van de opsporingsdiensten door ontsleuteld berichtenverkeer uit de gehackte en neergehaalde computerservers van berichtenversleutelaar Sky ECC zo weet de krant.