Rechter bepaalt dat OLCAY GULSEN ex-schoonmoeder 100.000 euro moet terugbetalen

0

Olcay Gulsen moet haar ex-schoonmoeder een lening van 100.000 euro terugbetalen. Olcay verklaarde eerder voor de rechtbank dat haar voormalige schoonmoeder alles bij elkaar zou hebben gelogen, maar de rechtbank acht het voldoende bewezen dat Gulsen tot twee keer toe €50.000 van haar toenmalige schoenmoeder leende. Ook sprak zij in de rechtszaal niet de waarheid  over een derde lening. Dat wordt dus terugbetalen voor Olcay Gulsen!

De rechtbank in Amsterdam bepaalde donderdag in een schriftelijke uitspraak dat Olcay Gulsen wel degelijk 100.000 euro heeft geleend van haar ex-schoonmoeder en dat ze dat geld dus terug moet betalen.  In een eerdere rechtszaak zei Gulsen: “Als ze kan aantonen dat ik het bedrag heb geleend, dan betaal ik het direct terug. mijn geloofwaardigheid staat op het spel. Ik vind dit een hele enge situatie.’’.


Gulsen leende de 100.000 euro toen haar bedrijf SuperTrash, in 2018 failliet verklaard, in 2017 in financiële problemen zat. Volgens de voormalig schoonmoeder zouden er destijds mondelinge afspraken zijn gemaakt over een terugbetalingsregeling, maar weigerde Gulsen over de brug te komen. Gulsen betwistte dat en beweerde voor de rechtbank dat juist haar ex-vriend – de zoon van de schoonmoeder in kwestie – geld van háár geleend had.

Uit het vonnis van de rechtbank Amsterdam van 5 april 2023 blijkt dat de rechter de schoonmoeder gelooft. Bewezen is dat de ex-schoonmoeder, voorafgaande aan de lening aan Gulsen, hierover had overlegd met haar advocaat en in 2017 had de schoonmoeder ook melding gemaakt van de lening bij haar hypotheekadviseur. Belangrijk omdat Gulsen en haar ex op dat moment nog een relatie hadden en geen sprake was van een conflict. De rechter oordeelt ook dat door Olcay niet bewezen kan worden dat zij  geld aan haar ex-vriend had geleend.


Gulsen heeft in 2015 ook bij een andere particulier geld geleend. Dit terwijl zij eerder verklaarde geen schulden te hebben. Gulsen wordt dan veroordeeld tot terugbetaling van die €100.000 en draait ook op voor de buitenrechtelijke incassokosten en de proceskosten. Gulsen kan nog wel in beroep tegen de uitspraak.