Pagina titel ...

BINNENKIJKEN – Liegende Henk Krol is niet de eigenaar, maar slechts de uitbater van net geen miljoen bed en breakfast

0
Nog geen maand vertrokken uit de Tweede Kamer vertelde Henk Krol dat hij voor net geen miljoen euro een bed en breakfast in Best, onder de rook van Eindhoven, had overgenomen. Dat is dus niet waar. Henk Krol is niet de eigenaar van de b&b, maar slechts de uitbater.

Henk Krol blijkt helemaal geen eigenaar te zijn van zijn nieuwe bed & breakfast in Best. Volgens weekblad Weekend betaalde ondernemer Toon van Genugten er 925.000 euro voor. Ondanks zijn eerdere verhalen dat hij het pand gekocht had erkent Henk Krol direct dat het toch een beetje anders is.  “Zeker is meneer Van Genugten de eigenaar’, zegt hij. ‘Ik had het dolgraag zelf gekocht, maar het zat er niet in. (…) Hij wilde een goede manier hebben om dit te kunnen exploiteren, vandaar dat wij dit samen zo gedaan hebben. Ik ben de exploitant.”

Na zijn gedwongen vertrek uit de Tweede Kamer door te weinig kiezers was het plan van Henk Krol een bed en breakfast te openen in Zuid-Europa, maar het wordt Best onder de rook van Eindhoven waar hij samen met zijn man Aldo een B&B gaat beginnen met maar liefst 15 kamers.

De financier van de de oud-politicus betaalde net geen miljoen voor een gigantisch pand met liefst vijftien kamers waarin Krol zijn gasten gaat ontvang. In weekblad Privé vertelde Krol dat zijn B&B ook gaat fungeren als televisielocatie. “Nadat ik had bekendgemaakt dat ik een Bed & Breakfast wilde beginnen, stroomden vanuit heel Europa de aanbiedingen binnen. Portugal, Spanje en Duitsland… mogelijkheden zat. Maar het is nu dus inderdaad een soort hotel geworden in Nederland. Gelegen op nog geen kwartier van ons huis in Eindhoven. Geen heen en weer gevlieg naar verre oorden. Heerlijk. Want neem nou Spanje, daar willen de autoriteiten nogal weleens vervelend en traag werken, zo zien we immers in bijna alle afleveringen van Ik Vertrek. Die ellende wordt ons nu bespaard, want de gemeente Best werkt nu al fantastisch mee aan de totstandkoming van onze B&B.”

Krol heeft samen met zijn Aldo grootse plannen zo vertelt hij in het weekblad. “Wij zijn van plan om er een zogenoemd thema- of designhotel van te maken. Zo krijgt elke kamer een andere sfeer en naam. Bijvoorbeeld de Eerste Kamer en de Tweede Kamer. Maar, omdat ik ben benoemd tot ereburger van Taiwan, komt er ook een Taiwanese kamer. Uiteraard zal ook een Theaterkamer niet ontbreken, want ik heb immers lange tijd meegewerkt aan het TROS-radioprogramma Coulissen. Nou, zo kan ik nog wel even doorgaan. En nu we het toch over media hebben… ik ben benaderd door een televisieproductiemaatschappij die een reallifesoap wil opnemen in onze B&B.”

Krol kiest voor zijn tv-project niet de weg van Martien Meiland, maar ziet in Rik Felderhof zijn grote voorbeeld. “Het is de bedoeling dat ik daar bekendheden ga ontvangen en interviewen. De opzet is een soort Villa Felderhof. Die plannen zijn we nu aan het uitwerken, daar gaan jullie later meer over horen.”

Volgens Hen Krol is de kans groot dat hij in zijn B&B ook gaat trouwen met Alo, zo vertelde hij aan Privé. “Later dit jaar zeker, en misschien dus wel met de camera’s erbij in ons eigen hotel. Het is een prachtige locatie, waar zeker ook getrouwd kan worden. Er is zelfs een bruidssuite. Ik sluit daarom ook niet uit dat ik hier zelf huwelijken ga voltrekken. Ik ben immers beëdigd trouwambtenaar!”Comments are closed.

");pageTracker._trackPageview();