Lidl heeft royale aanbiedingen voor koning Willem-Alexander: ‘Grieks genieten in Nederland’

0

Koning Willem-Alexander kan in ieder geval het weekend goedkoop Grieks eten op Huis ten Bosch… Lidl speelt in op de vakantie van koning Willem-Alexander die veel tumult veroorzaakte met royale aanbiedingen voor ‘Grieks genieten in Nederland’. met “Niet naar Griekenland? Dan halen wij Griekenland naar Nederland,” meent de supermarktketen de koning een plezier te doen.


“Lieve Willem, omdat je nu even niet in Griekenland mag zijn, hebben wij Griekenland speciaal voor jou naar NL gehaald! Vlieg daarom naar Lidl bij jou in de buurt”, schrijft de supermarkt op haar Facebookpagina.

Volgens een woordvoerder van de supermarkt is de advertentie tot stand gekomen door een samenloop van toevalligheden. “De Griekse week stond al gepland voor deze week en de campagnes waren al ingekocht. Toen kwam het nieuws over de koning en besloten we er met een knipoog iets mee te doen.” zegt hij tegen RTL Nieuws. De advertentie werd daarop aangepast.


Op de advertentie zijn meerdere verwijzingen naar de vakantie van de koning te zien: een baard, een kroon, een vliegtuig. Of de supermarkt daarmee te ver gaat? “Nee”, meent supermarktdeskundige Heins. “In Nederland mag je best ver gaan als het gaat om spot drijven met de koning. Kijk maar naar LuckyTV, daar lachen we ook allemaal om.”

Dus als u koningin Maxima morgen in de Lidl  ziet dan weet u hoe het zit…