Lichtte EUS CAROLINE VAN DER PLAS pootje met zelfmoordpoging van haar ex-man?

0

Het onware verhaal dat Özcan Akyol, Eus, in Vandaag Inside de wereld inslingerde dat de ex man van Caroline van der Plas zelfmoord had willen plegen omdat hij van Boer Burger Beweging-voorvrouw Caroline zijn twee zonen niet meer mocht zien heeft zijn effect niet gemist. Stond BBB, de winnaar in maart van de provinciale verkiezingen, in april op meer dan dertig zetels in de peilingen dat is nu maximaal negen zetels. Heeft Özcan Akyol, Eus, bewust BBB-voorvrouw Caroline van der Plas pootje gelicht?

Is het Caroline van der Plas-effect, nu net voor de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november, uitgewerkt? In de peilingen zou haar BBB nog kunnen rekenen op maximaal 15 zetels en dat is fors minder dan de 31 dertig zetels die I&O Research in april peilde. Op dat moment was Caroline van der Plas met haar BBB met 12 zetels meer dan de VVD zelfs de grootste partij van Nederland.


De ferme val van de BBB lijkt afgelopen maand nog te zijn verstrekt nadat Özcan Akyol, Eus, vaste tafelgast bij kijkcijferhit Vandaag Inside, dinsdag 17 oktober wist te melden dat er een onthulling zat aan te komen over Caroline van der Plas en dat die onthulling de reden was zij met haar twee volwassen zonen Kayl Noël (23) en Ryan (29) een dag eerder aan tafel was aangeschoven bij Humberto Tan.
Volgens Eus, zelf columnist bij het Algemeen Dagblad, stond een biografie op punt van verschijnen geschreven door Marcia Nieuwenhuis, ook een journalist bij ‘zijn’ AD over de dochter van wijlen sportjournalist Wil van der Plas en moeder, Nuala, van Ierse afkomst en jaren wethouder voor het CDA in Deventer.

Eus zei van de hoed en de rand te weten en deelde zijn kennis aan tafel bij Vandaag Inside met Wilfred Genee, René van der Gijp, Johan Derksen en een miljoen tv-kijkers: “Zij is in dat leven van haar gedoken.” “Ik mocht al een stuk lezen, maar er zitten ook wel wat minder fraaie kanten aan die geschiedenis van Caroline. Je moet het niet echt zoeken in de hoek van juice ofzo, maar ze heeft nu een man gehad, die is gestorven, maar daarvoor had ze ook een man. Van die man zijn haar kinderen. Dat werd een scheiding en die man mocht die kinderen niet zien en hij was echt helemaal gefrustreerd, echt ten einde raad en toen heeft hij bedacht: ik ga me bij Nijmegen van die brug (de Waalbrug die in het midden van de hoofdboog, ongeveer 60 meter hoog is, red). in het water gooien, bij die rivier, want: ik trek dit niet meer, ik mag mijn kinderen niet meer zien.” () “Hij is volgens mij op tijd eraf gehaald door de autoriteiten, maar dat was toen ook groot landelijk nieuws.” Johan Derksen vond het ‘nieuws’ van Eus maar heftig. “Ja, ik kan me dat incident nog wel herinneren en ik ken die situatie heel goed. Dat is zo hoog, dan heb je geen enkele kans op overleven hoor.”


Maar als het boek Met de trekker naar de macht, de doorbraak van Caroline van der Plas van Marcia Nieuwenhuis 27 oktober uitkomt blijkt dat Eus een begenadigd schrijver en columnist mag zijn, voor onderzoeksjournalist is hij niet in de wieg gelegd. Hij had, zoals hijzelf zegt, ‘een stuk van het boek mogen lezen’ wat maakte dat hij in Vandaag Inside kon vertellen dat de ex van Van der Plas bijna zelfmoord had gepleegd omdat hij zijn zonen van hun moeder niet meer mocht zien na de scheiding, maar in het boek valt toch een heel ander verhaal te lezen.

In haar boek wijdt Nieuwenhuis één hoofdstuk aan het in 2003 stukgelopen huwelijk tussen Van der Plas en haar eerste echtgenoot, Dennis Grippeling. De twee wonen met kinderen Kayl Noël, (dan 3) en Ryan (8) in Amersfoort als het huwelijk spaak liep. Van der Plas vertrok niet veel later naar het 65 kilometer van Amersfoort gelegen Deventer, waar ze is opgegroeid en nog steeds veel vriendinnen had, en nam de kinderen mee. Grippeling claimt in het boek dat hij vanaf dat moment zijn kinderen niet of nauwelijks meer te zien kreeg. Dat rekent hij Van der Plas, anno 2023, nog steeds aan.

Marcia Nieuwenhuis schrijft in Met de Trekker naar de macht dat Dennis Grippeling op 15 juli 2006 op de Waalbrug in Nijmegen klom om namens Fathers 4 Justice, een groep die opkomt voor vaderrechten, actie te voeren. Grippeling eiste vanaf de brug een gesprek met toenmalig minister Donner van Justitie. Het is een actie die niet alleen het verkeer rond de Waalburg lamlegde maar ook bijna alle kranten en Hart van Nederland haalde. Uiteindelijk kwam Grippeling zonder kleerscheuren naar beneden en kwam hij er met een boete van 400 euro vanaf.

Waar Eus gelezen heeft dat Dennis Grippeling heeft bedacht, zoals Eus in VI zei een eind aan zijn leven te maken “ik ga me bij Nijmegen van die brug in het water gooien, bij die rivier, want: ik trek dit niet meer, ik mag mijn kinderen niet meer zien,” is nog altijd een raadsel, want ook zijn AD-collega Marcia Nieuwenhuis legt in haar boek Met de trekker naar de macht nergens de link tussen de vechtscheiding van Grippeling en Caroline en de door Eus op nationale tv gebrachte vermeende zelfmoordpoging van Grippeling.

Sterker nog: had Eus even gegoogeld op de naam van Dennis Grippeling dan was hij zeker gestuit op de minidocumentaire van de Amersfoortse cameraman Hugo Rikken waar Grippeling terugblikt op dat moment op die brug. In de video vertelt hij dat ex Van der Plas hun kinderen bij hem weghield en dat hij de brug op ging ‘voor zijn kinderen’. ‘Ik doe dit voor mijn kinderen, ik doe dit voor mijn kinderen. Daar doe ik het voor. Daarvoor sta ik hier.’ Niks zichzelf in het water gooien vanaf de 60 meter hoge Waalbrug. Niks geen zelfmoordpoging.