Erfgenamen Bob Hope geven megakorting van 11 miljoen op zijn landgoed aan Toluca Lake

0
De erfgenamen van Bob en Dolores Hope geven een megakorting van elf miljoen dollar op het landgoed waar Dolores tot haar dood in 2011 woonde. Vroegen ze $23 miljoen, nu is de prijs in een klap verlaagd naar $12 miljoen.


Wie wordt de nieuwe bewoner van het huis van de in 2003 op 100-jarige leeftijd overleden filmlegende Bob en zijn vrouw Dolores, die tot haar dood in 2011 woonde op het landgoed, 50.000 vierkante meter grond, aan Toluca Lake? Nu, wie het landgoed koopt doet in ieder geval een goeie deal, want het landgoed kostte vorige week nog $23 miljoen maar is nu te koop voor slechts $11 miljoen.

Het in traditioneel Engels stijl ontworpen huis leent zich uitstekend voor feestjes en partijen. Het hoofdgebouw, gebouwd in 1939, heeft bijna 1500 vierkante meter aan leefruimte en werd in 1950 gerenoveerd in Hollywood Regency stijl.


Een ontvangsthal met hoge plafonds leidt naar woonkamer met muren van glas die uitzicht bieden op het terras. Op de begane grond zijn er dan nog een tweede woonkamer, een bar, een biljartzaal, een eetkamer, een tweede eetkamer, een bibliotheek, een kantoor en ruimtes voor het personeel.

Een gebogen trap leidt naar de tweede verdieping met vier slaapkamers. De master bedroom heeft een open haard.
Buiten een overdekt zwembad, een spa , een rozentuin en een one-hole, drie-par golfbaan met bunker.


Op het landgoed is er ook nog een gastenverblijf van 400 vierkante meter met twee slaapkamers en twee badkamers.
De legendarische Bob Hope stierf op het landgoed meer dan een decennium geleden op 100 jarige leeftijd aan de gevolgen van een longontsteking. Zijn vrouw Dolores Hope overleed in 2011. Zij werd 102 jaar.

Als Bob Hope, zijn eigenlijke naam was Leslie Townes Hope, was hij een van de bekendste Amerikaanse komieken van de 20e eeuw. Bob Hope was een conferencier, die alle facetten van het vak beheerste. Hij trad op als vaudevilleacteur, in Broadway-toneelstukken en musicals, in radio- en televisieprogramma’s en in films.

Onder zijn vrienden tal van Amerikaanse presidenten, beginnend met Roosevelt. Onder zijn golfmaatjes waren de presidenten Dwight D. Eisenhower, Richard Nixon, Gerald Ford, Ronald Reagan, George Bush en Bill Clinton. Zij waren ook vaste bezoekers van het landgoed dat nu te koop staat.