Monique Smit noemt Henny Huisman leugenaar in rel rond Mini Playbackshow

0

Monique Smit noemt Henny Huisman een leugenaar. De bijna 70-jarige Henny Huisman beweert dat hij Monique Smit (31) face to face heeft verteld dat hij haar geen toestemming geeft om de kijkcijferhit uit de jaren tachtig en negentig, De Mini Playbackshow, nieuw leven in te blazen. De Volendamse: “Hoe jammer is het dan ook dat ik de legendarische Henny Huisman (hierover) nog NOOIT live heb gesproken…Fijne zondag, take care en stay safe. Liefs, Mo.”

De Mini-playbackshow bedacht en gepresenteerd door Henny Huisman was van 1985 tot 1998. te zien op tv. In de Telegraaf zegt Henny dat hij heeft gehoord dat Monique Smit zijn oude show nieuw leven wil inblazen. “Ik heb weleens gehoord: ’Dat zou de zus van Jan Smit graag willen doen’. Dat zal ze wel willen, maar dat kan ze niet. Klaar.”


Volgens Henny Huisman heeft hij dat ook zelf aan Monique Smit laten weten. “Ik heb haar uitgelegd waarom ze mijn toestemming niet krijgt: ’dit ben jij niet’.”

Op Instagram reageert Monique Smit met: “Lieve mensen. In deze bijzondere tijd een absolute bijzaak (en misschien nog minder dan dat), maar toch iets waar ik op wil reageren nu een wens, die ik ooit eens heb uitgesproken toen ik nog wekelijks programma’s presenteerde, uit het stof is gehaald…


Want natuurlijk is het geweldig om een tv-programma zoals de Mini-playbackshow te presenteren; zo’n gave show waar hele families (inclusief ikzelf) iedere week voor gingen zitten! Dat wil toch iedereen die van entertainen en televisie houdt. Hoe jammer is het dan ook dat ik de legendarische Henny Huisman (hierover) nog NOOIT live heb gesproken…Fijne zondag, take care en stay safe. Liefs, Mo.”

Huisman, die in zijn gloriedagen met De Soundmixshow en Mini-playbackshow tot acht miljoen kijkers trok, gaf eerder aan graag een comeback te willen maken, maar zegt nu in de krant dat hij het prima vindt dat hij nog maar sporadisch op de buis te zien is. “Ik hoef niet per se op televisie, maar ik word altijd gevraagd”, zegt hij in interview.

“Nou ja… ik bedenk programma’s, zoals Waar is dat feestje?”, zegt de presentator over zijn laatste verschijning op tv bij SBS6. “En dan is de vraag: misschien is het wat voor Gordon, of voor die of die. En dan komt: of is het niet heel grappig als jij het doet? Zo’n oude lul tussen een hossende massa. Je bedenkt toch altijd iets vanuit je eigen gevoel. Het klinkt gek maar als ik daarna zit te dubben over een presentator, kom ik toch vaak bij mezelf uit.”

Dan: “Het is een verkeerd beeld dat ik thuis aan het jammeren ben omdat ik denk dat ik alles beter zou doen.”

Vanaf donderdag is de presentator te zien in de VPRO-serie over de jaren negentig. In de reeks wordt teruggeblikt op dat tijdperk. “Voor mij waren de opnamen vaak één grote geschiedenisles. Er is mij eigenlijk in de jaren negentig heel veel ontgaan. Ik was zo druk: zoveel shows hier, zoveel filmpjes daar. Tijdens het maken bedacht ik me: Oh ja de oorlog in Bosnië, die had je ook nog. Als ik lees dat anderen iets hebben beleefd in een roes, denk ik vaak ’wat een gelul’. Maar zo is het wel een beetje gegaan.”Dat Huisman kort geleden nog een serie maakte voor SBS6 en nu te zien is bij de VPRO vindt hij niet gek.  Dick Advocaat, die de hele wereld over ging en de bestbetaalde trainer ter wereld was, zit nu bij Feyenoord, aldus de presentator. “Dat is ook een totaal andere rol, voor een heel ander bedrag. Ik vind dat bewonderenswaardig. Als die man dat nou leuk vindt, wie is de rest dan om te zeggen of hij dat wel of niet moet doen? Kijk, de jongens die ons huis hebben gebouwd, die ’s ochtends om zes uur in de kou beginnen en met kniebeschermers in de blubber staan, die denken vast: hoe lang nog. Als je een k*tbaan hebt, ben je aan het aftellen. Maar ik niet.”