BINNENKIJKEN bij URI GELLER, de lepeltjesbuiger die 23 miljoen voor zijn Engelse landgoed -met glazen piramide in de tuin – wil hebben

0
Lepeltjes buigen loont blijkbaar. Uri Geller hield er in ieder geval een landgoed aan over in Sonning-on-Thames dat hij te koop heeft gezet voor 23 miljoen euro. En dat is inclusief een glazen piramide in de ’tuin’ om te mediteren. Nu alleen nog een koper vinden

Uri Geller, die in Nederland bekend werd met tv-shows als De Nieuwe Uri Geller en nu op vrijdagavond te zien is in het SBS6-programma MindMasters vertrekt naar zijn geboorteland Israël om aan nieuwe projecten te gaan werken. Dus zette Geller zijn landgoed in het plaatsje Sonning-on-Thames, waar hij al 35 jaar woont en waar zijn kinderen opgroeiden, ruim een jaar geleden te koop. Volgens Geller is Sonning-on-Thames, dankzij de rivier de Theems ‘een centrum van energie’, maar desondanks heeft zich nog geen koper gemeld.


Het 3600 vierkante meters tellende landgoed van Uri Geller (68) ligt 60 kilometer ten westen van Buckingham Palace in het dorpje Sonning-on-Thames. Het kapitale huis werd gebouwd in het midden van de jaren 1960. Het ontwerp is gebaseerd op dat van het Witte Huis met vier enorme zuilen die de ingang markeren. Geller vraagt £ 15.000.000, rond de 23 miljoen euro, voor zijn landgoed.

Het huis beschikt over twee mastersuites, negen slaapkamers, zeven badkamers, twee salons, een enorme glazen atrium, een eetkamer en een state-of-the-art keuken. Het heeft ook een ondergrondse entertainmenthal met een bioscoop, bar en een fitnessruimte, een grote wijnkelder en zelfs een panicroom’ waar Gellar zich in geval van nood kan verschuilen.


Buiten de woning een L-vormig zwembad, een jacuzzi, een tennisbaan, een landingsplaats voor helikopters plus Japanse watertuinen en een glazen piramide om te mediteren.

Een deel van zijn inboedel is ook te koop waaronder een sculptuur ooit eigendom van president John F. Kennedy en de op maat gemaakte bruine fluwelen sofa waarop Geller’s vriend, wijlen Michael Jackson, op heeft geslapen en heeft gemediteerd.

Sonning-on-Thames lijkt inmiddels onder celebs populair te worden om er een huis te hebben. Taylor Swift en Brad Pitt en Angelina Jolie zouden er op zoek zijn naar een woning. Boris Johnson, voormalig burgemeester van Londen heeft er al een weekendhuis. Led Zepplin gitarist Jimmy Page is de overbuurman van Uri Gellar. George en Amal Clooney kochten vorig jaar in de buurt voor £ 10 miljoen Aberlash House, een 17de eeuws Georgische herenhuis op een semi-privé-eilandje in de Theems, dat nu door het paar wordt gerenoveerd.

Geller verhuist naar eigen zeggen naar een ‘bescheiden flat in Tel Aviv’ met uitzicht op de Middellandse Zee.
Geller is overigens ook nog de eigenaar van Lamb Island, een klein vulkanische eiland aan de zuidoostelijke kust van Schotland. Hij kocht het onbewoonde en onbewoonbare eiland in 2009 voor £ 30.000.