Leontine Ruiters: ‘Ik kwam Iris Hond -Marco’s minnares- tegen in de wc (het was een vriendelijke ontmoeting)’

0

Liever luisteren dan lezen?


Leontine Ruiters, die scheidde van Marco Borsato, praat voor het eerst  niet alleen over de veelbesproken breuk met Marco Borsato en de hereniging, maar ook over de dag dat zij zijn minnares Iris Hond ontmoette. ‘Ik gun haar dat ze een nieuwe liefde in haar leven vindt.’

“Nee, ik heb me nooit vernederd gevoeld”, vertelt Leontine in LINDA.209 ‘OH WAT EEN JAAR’ over haar veelbesproken scheiding in 2020 van Marco Borsato. Een scheiding waar eerder Borsato al zijn visie op gaf bij Linda de Mol op tv. een interview dat Leontine in eerste instantie niet direct zag zitten, maar uiteindelijk wel in toestemde. “Nou ja, er werden veel onwaarheden verteld over Marco, en die wilde hij één keer rechtzetten. Dat snap ik heel goed. Kijk: in een huwelijk ben je met z’n tweeën. Als iemand dan niet trouw is, wil dat niet zeggen dat diegene alleen maar slecht is. Het komt ook ergens door.


Ons gezin heeft de afgelopen twintig jaar zo veel meegemaakt, we hebben in een hogedrukpan geleefd met elkaar. Marco was er niet altijd voor mij en ik was er niet altijd voor hem. En toen koos hij een andere weg. Een verkeerde weg, dat vindt hij zelf ook, een beetje dom, maar we blijven allemaal mensen.”

Op de vraag Heb je je niet vernederd gevoeld? zegt ze glimlachend: “Totaal niet. Omdat het niet alleen met mij te maken heeft. Als ik me beledigd zou voelen, dan neem ik het aan. Maar het was ook zíjn pijn, zíjn verdriet.”

De vrouw met wie haar man Marco vreemdging, Iris Hond, liep Leontine tegen het lijf in een restaurant. “Ik ben Iris eens tegengekomen in de wc van een restaurant. Ik schrok niet, omdat ik ondertussen heel goed weet wie ik ben en daar míjn basis in gevonden heb. Dat maakt dat ik niet meer zo snel uit balans raak.

Het was een vriendelijke ontmoeting. Omdat ik het haar gun, en dat heb ik haar ook gezegd, dat ze een nieuwe liefde in haar leven vindt. Vrouwen die met getrouwde mannen gaan worden vaak bestempeld als gemeen, maar dat zijn óók mensen van vlees en bloed, die zijn onderweg misschien net zo de verbinding met zichzelf kwijtgeraakt.”

In Linda vertelt Leontine ook dat zichzelf en Marco niets kwalijk neemt.  “Ik ga er op míjn manier mee om. Ik neem mezelf niets kwalijk. En hem ook niet. Goed of kwaad, dit is nou eenmaal een wending die óns leven heeft genomen. Het zijn allemaal levenslessen geweest – mijn moeder die een paar jaar geleden overleed, het faillissement, de TIA van Marco, onze scheiding. En ondanks dat we de wind een paar keer behoorlijk tegen hebben gehad, ben ik toch dankbaar. Het zijn de zwaarste fases waar wij uiteindelijk het meest van geleerd hebben.”Dat ze nu weer aan het daten zijn voelt volgens Leontine  vertrouwd, maar tegelijkertijd nieuw. “Heel vertrouwd, en ook nieuw. Marco en ik zijn weliswaar gaan scheiden, dat betekent echter niet dat we niet meer van elkaar hielden. We hebben 24 jaar historie, samen drie kinderen grootgebracht. Hij woont nu in Alkmaar en we spreken regelmatig lekker samen af. Weet je wat het is: ik zie echt een andere man. Of nee, eigenlijk zie ik weer de man op wie ik verliefd ben geworden. Hij ís er weer.”

Het complete interview kunt u lezen in LINDA.209 ‘OH WAT EEN JAAR’