BINNENKIJKEN – Leontien van Moorsel koopt voor 1.120.000 miljoen villa die nog even moet worden afgewerkt

0
Leontien van Moorsel heeft in Rotterdam voor 1.120.000 miljoen een witte nieuwbouwvilla op de kop getikt. Klein nadeel: het huis moest van binnen nog grotendeels  worden afgewerkt.

Met een woonoppervlakte van 233 m2 is het royaal leven voor  Van Moorsel, tweevoudig winnaar van de Tour Cycliste Féminin (de vrouweneditie van de Tour de France), veelvoudig Nederlands, olympisch en wereldkampioen op de fiets, en haar man Michael.


De villa heeft een imposant trappenhuis met in de hal dubbele openslaande deuren naar de woonkamer met erker. De keuken moesten Leontien en Michael zelf nog plaatsen, maar de vloerverwarming was er al wel. Op de eerste verdieping drie grote slaapkamers waarvan de hoofdslaapkamer een eigen inloopkast heeft. De luxe badkamer heeft naast een regendouche een vrijstaand bad. Op de tweede verdieping nog een badkamer en een vierde slaapkamer. Het huis heeft een grote tuin aan vaarwater, vanwaar met de boot naar de nabijgelegen plas kan worden gevaren.

Op haar oude, in neokoloniale stijl ontworpen huis Nieuwerkerk aan den IJssel, dat zij in 2006 voor 830.000 kocht, heeft Leontien van Moorsel maar een minimale winst geboekt. Ze kreeg er uiteindelijk 855.000 euro voor.


Bijna zestien jaar geleden nam wielrenster Leontien van Moorsel afscheid van de wedstrijdsport. Op 22 augustus 2004 reed Leontien Zijlaard – Van Moorsel op de Olympische Spelen in Athene haar laatste officiële wedstrijd. Zijlaard is nog altijd de meest succesvolle olympische wielrenster ter wereld met vier keer goud, één keer zilver en die bronzen medaille van 2004. 

sinds haar afscheid is er heel veel gebeurd in het vrouwenwielrennen, maar ook weer niet. Zo is Zijlaard, zo vertelde ze vorig jaar op sportenstrategie.nl, ontevreden te zijn over de geringe media-aandacht. “Onze sport moet meer op tv komen. En waarom was er in mijn tijd nog een Tour de France voor vrouwen en nu niet meer? In 1989, 1992 en 1993 heb ik die nog gereden en twee keer gewonnen ook. Mijn mooiste Tour was die van 1989, ook al werd ik toen 31ste in het eindklassement. Het was zo gaaf om die ronde te rijden! Maar nu bestaat dat evenement niet meer. Ik vind dat zo jammer. De huidige generatie verdient ook een Ronde van Frankrijk. Nu is er jaarlijks maar één vrouwenwedstrijd bij de Tour de France. Vrouwen moeten dit veertien dagen kunnen doen.”