LAURA FYGI vindt dat er wel snel geklaagd wordt: : ‘Als iemand zei: ’Wat was jij een lekker geil wijf’, dan vond ik dat een compliment!’

0

(Beeld: Facebook Laura Fygi)

Zangeres Laura Fygi vindt dat er tegenwoordig wel snel geklaagd wordt over grensoverschrijdend gedrag. Fygi, in de jaren ’80 zangeres bij Centerfold, een sexy meidenband, bestempelde seksueel getinte opmerkingen niet per se als iets negatiefs: “Als iemand tegen mij zei: ’Wat was jij een lekker geil wijf’, nou sorry hoor, dan vond ik dat een compliment! Het is hoe je het zelf opvat.”


In Party spreekt de inmiddels 67-jarige zangeres zich uit tegen ‘het wokegebeuren’, zoals ze het zelf noemt. Ze vindt ook dat men tegenwoordig te snel de term ‘grensoverschrijdend gedrag’ in de mond neemt.

“Ik denk dat het hier en daar misschien iets te ver gaat”, aldus Laura Fygi. Maar, zo voegt ze eraan toe, “als iemand een knipoog krijgt, wordt er meteen gezegd dat het grensoverschrijdend gedrag is. Schei toch uit! Ik ben daar te nuchter voor. Kijk: verkrachting is iets heel anders. Maar wanneer een vent een hand op mijn kont legt, ga ik niet meteen klagen. Ik zeg dan: ‘Sodemieter op!’ Ik heb altijd mijn mond opengedaan als iets mij niet aanstond. Of iemand krijgt voor mijn part een mep van mij.”


In de tijd dat ze zelf in lingerie op het podium stond, daagde ze naar eigen zeggen zelf mannen uit. “Dan moet je ook mans genoeg zijn om dat te weren en achteraf niet gaan lopen klagen”, aldus Fygi in Party.

Ook seksueel getinte opmerkingen bestempelt ze niet per se als iets negatiefs: “Als iemand tegen mij zei: ’Wat was jij een lekker geil wijf’, nou sorry hoor, dan vond ik dat een compliment! Het is hoe je het zelf opvat.”