BINNENKIJKEN – Landhuis LAURA FYGI geveild: restschuld van 7 ton, geen huis meer en schuldsanering dreigt voor zangeres

0
De villa van Laura Fygi en man Sjaak in Hollandse Rading is geveild. De opbrengst is maar liefs 700.000 euro minder dan de hypotheek van het stel! Het wachten is nu dat de nieuwe eigenaar Laura en Sjaak uit het huis laat zetten. De kans lijkt groot dat Laura en Sjaak niet alleen op straat, maar ook in schuldsanering belanden.

Op 30 december ging de bank over tot executie van het onroerend goed van Laura Fygi. Het huis stond tot op dat moment te koop voor 1.250.000 euro, maar leverde op de veiling slechts 901.700 euro op. Lang niet genoeg om de hypotheek af te lossen. Volgens kadaster rust er namelijk een hypotheek van 1,6 miljoen op het pand.


De koper mag nu over gaan tot ontruiming van het huis. Dat betekent in het uiterste geval dat Laura en haar man op straat komen te staan. Het lijkt ook bijan onafwendbaar dat Laura en Sjaak in de schuldsanering belanden.

Jarenlang probeerden Laura en man Sjaak een koper te vinden voor hun Engelse landhuis waar al sinds 2012 een executoriaal beslag van de bank op ligt. Die bank was het midden 2020 blijkbaar zat en kondigde de veiling van het pand aan.


Laura kocht het landhuis in het jaar 2000 voor €1.3 miljoen en wilde het in 2017 voor € 1.995.000 verkopen. Omdat er een hypotheek op het pand rust van €1.6 miljoen had Laura dus 400.000 euro winst gemaakt. Maar het liep even anders. Er kwam geen koper opdagen en Laura verlaagde de prijs naar € 1.725.000. Ook die fors verlaagde vraagprijs lokte geen kopers, dus werd het pand vervolgens in de verkoop gezet voor € 1.500.000. Net geen half miljoen minder dan toen twee jaar geleden.

De nieuwe eigenaar die het pand op de veiling voor iets meer dan 900.000 euro kocht krijgt een landhuis met een totale woonoppervlakte van 293 vierkante meter. De sfeervolle leefruimte bestaat uit verschillende kamers. De zitkamer heeft een schuifpui naar het terras en open haard. De royale woonkeuken is voorzien van inbouwkasten. Ook is er een bibliotheek met originele schouw en tegeltjes, kastenwand en openslaande deuren naar de achtertuin.

Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers met inbouwkasten waarvan één toegang geeft tot een dakterras. Biede slaapkamers hebben hun eigen badkamer. In totaal zijn er elf kamers, waarvan zes slaapkamers.

Het koetshuis, gelegen in de royale parktuin, heeft twee grote verwarmde en geïsoleerd kantoorruimtes met openslaande deuren naar de tuin en groot raam waar vroeger de poort zat. De voormalige stallen zijn omgebouwd tot berging voorzien van wastafel en ketel.

De besloten achtertuin is aangelegd in een Engelse landschapsstijl. Achter de woning is een groot terras met aansluitend een groot gazon. Aan de rand van het gazon heeft Laura zithoekjes gemaakt waaronder een zithoek onder een prieeltje bij een vijvertje. Kan het romantischer?Net als Laura FYgi was wordt de nieuwe eigenaar zo ongeveer de buurvrouw van prinses Beatrix, want het is maar een korte wandeling door het bos van Hollandse Rading naar Lage Vuursche lopen waar Beatrix woont.