Lara Billie Rense vraagt live op radio vriendin Marieke ten huwelijk

0

De non-binaire Radio1-presentator Lara Billie Rense heeft live in de uitzending van De Perstribune op Radio 1 diens partner Marieke ten huwelijk gevraagd. ‘Je hebt mijn leven veranderd.’

Als Margreet Reijntjes, presentator van De Perstribune, aan Lara Billie Rense vraagt wat er op diens bucketlist staat, hoeft Rense geen seconde te twijfelen over diens plannen: “Trouwen. Met mijn grote liefde, Marieke. Dat wil ik heel graag.’’ Rense, die sinds februari als non-binair door het leven gaat en genderfluïde voornaamwoorden gebruikt, besluit dan liefde Marieke te bellen en haar op de radio ten huwelijk te vragen.


Je hebt mijn leven veranderd,”” begint Rense het telefoongesprek. “Elke ochtend sta ik verliefd en blij op en dat wil ik graag zo houden. Je weet al wat ik ga vragen denk ik, wil je met me trouwen? Marieke hoeft niet lang na te denken. “” Natuurlijk wil ik met je trouwen. Al vanaf dag één,” antwoordt ze. dan: “Gebeurt dit gewoon echt? Is dit geen grap? Kom maar snel naar huis.”

“Dit is misschien wel het meest romantische moment in de geschiedenis van De Perstribune”, reageert Margreet Reijntjes. “Gefeliciteerd jullie twee.”