Lange Frans heeft geen spijt van ‘aanslagfantasieën’ op Mark Rutte en adviseert zijn fans: ‘Laat je niet misleiden’

0

Lange Frans heeft bepaald geen spijt van zijn ‘aanslagfantasieën’ op Mark Rutte en adviseert zijn fans: ‘Laat je niet misleiden’. De rapper reageerde op de grote ophef die is ontstaan naar aanleiding van zijn podcast waarin hij samen met ‘graancirkelspecialist’ Janet Ossebaard openlijk fantaseert over een aanslag op onder meer premier Mark Rutte.

“Naast de overweldigende hoeveelheid positieve berichten, zie ik ook wat er gebeurt in de media en politiek Den Haag als je praat over het laten vallen van politieke personen”, zegt hij in de video. “In het gesprek is duidelijk dat met het inslaan van een dergelijke negatieve weg, je alle kans op een positief leven vernietigt. Laat je niet misleiden door clickbait en neem de moeite om de podcast zelf te bekijken. Alle liefde, Lange Frans”, sluit Frans af.


Meerdere politici hebben inmiddels verbijsterd gereageerd op uitspraken van rapper Lange Frans en ‘graancirkelspecialist’ Janet Ossebaard over een aanslag op onder meer premier Mark Rutte. “Mark Rutte, Geert Wilders, het koningshuis, allemaal”, somt Ossebaard het lijstje publieke figuren op die volgens haar gaan ‘vallen’. “En moeten we dat zelf doen, of gaat er hulp komen?”, reageert Frans.

“Wij kunnen dit niet alleen”, antwoordt Ossebaard. “Wat moeten we doen? Die man doodschieten? Ik ga het niet doen, ik wil graag mijn karma schoon houden.” Volgens Frans zijn zijn schietkunsten toereikend, maar “het is alleen dat mijn hoofd zegt van wacht even, ik hou van mijn nachtrust.” “Dat betekent wel dat we hulp nodig hebben”, concludeert Ossebaard. Het verbijsterende clipje werd massaal gedeeld op Twitter.


“Deze dagdromen van Lange Frans en mevrouw Ossenbaard zijn doodeng”, schrijft Gert-Jan Segers (CU) op Twitter in reactie op het gesprek tussen de rapper en Ossebaard, de vrouw die een aantal documentaires maakte waarin ze complottheorieën over de coronacrisis ontvouwt. “Dit gesprek is een bizarre en gevaarlijke (en strafbare?) fantasie van Lange Frans en Ossenbaard”, zegt Pieter Omtzigt van het CDA.

De verwijzing van Lange Frans naar zijn schietkunst is des te opmerkelijker omdat de vrouw van Lange Frans, Danielle van Aalderen , in 2011 werd veroordeeld voor verboden wapenbezit. Ze was met een vuurwapen en munitie gearresteerd bij het huis van Baas B, met wie haar man ooit een duo vormde en met wie hij een zakelijk conflict had.