Lang zal hij leven!? Jarige Wilfred Genee (53) krijgt niet alleen felicitaties…

0

Wilfred Genee viert vandaag zijn 53ste verjaardag. Reden voor de makers van Veronica Inside hem op twitter te feliciteren. En dan valt niet overal in goede aarde nu hij schuldig zou zijn geweest aan ‘matennaaierij’ tijdens de speciale racisme-aflevering van Veronica Inside afgelopen maandag. Vervolgen kreeg hij bonje met Johan Derksen, René van der Gijp en een groot deel van de achterban.


Veronica Inside wenst Wilfred Genee, die vandaag jarig is, een fijne verjaardag op twitter. Maar dat valt slechs bij het merendeel van de fans, die in de reacties weigeren de presentator te feliciteren. In plaats daarvan als ‘Judas’ en een foto van Derksen die een middelvinger opsteekt.

Het populaire voetbalprogramma Veronica Inside zal maandag niet worden uitgezonden. Marco Louwerens, directeur TV bij Talpa, denkt dat het programma na de zomerstop wel terug zal keren.


Johan Derksen zei aan Talpa te hebben gevraagd om de uitzending te schrappen, omdat hij en collega René van der Gijp zich door presentator Wilfred Genee in hun hemd gezet voelen. Derksen kwam stevig onder vuur te liggen omdat hij tijdens een uitzending van Veronica Inside een opmerking maakte over een als traditionele Zwarte Piet verklede man tijdens een demonstratie van Black Lives Matter. “Weten we zeker dat het Akwasi niet was”, zei hij toen.

Afgelopen maandag kwam de kwestie uitgebreid aan bod in Veronica Inside en werd Derksen door Genee het vuur na aan de schenen gelegd. Na de uitzending zeiden zowel Derksen als Van der Gijp dat ze vinden dat Genee hen heeft laten vallen door zich uitermate kritisch op te stellen en eigenlijk niet meer verder willen met het programma.