Laatste woorden door Alec Baldwin doodgeschoten Halyna: ‘Dat was niet goed. Dat was helemaal niet goed’

0

(Beeld: Instagram)

“Dat was niet goed. Dat was helemaal niet goed.” Het waren de laatste woorden van cameravrouw Halyna Hutchins. Acteur Alec Baldwin schoot haar op de set van de film Rust onbedoeld dood.


De ‘Los Angeles Times’ komt met de laatste woorden van Halyna op basis van interviews met veertien crewleden, e-mails en smsjes. Minuten daarvoor had Alec Baldwin zich voorbereid op een schietscène. Hij oefende met het trekken van zijn pistool uit het holster. Wat hij niet wist: in het wapen zat één echte kogel in plaats van alleen losse flodders. De 42-jarige Hutchins werd door die kogel dodelijk getroffen.

Volgens de krant strompelde de cameravrouw nadat ze was geraakt achteruit en viel ze in de armen van een crewlid, terwijl het bloed uit haar borst stroomde. Ook regisseur Joel Souza viel gewond op de grond. “Dokter!”, zou iemand op de set hebben geroepen. Enkele uren later overleed Hutchins. Souza raakte niet ernstig gewond.


Afgelopen zaterdag sprak acteur Alec Baldwin voor het eerst over de dood van Halyna Hutchins. “Een vrouw is dood. Ze was mijn vriend, ze was mijn vriend”. Baldwin vertelde ook dat hij voortdurend contact heeft met Hutchins’ familie. .

In een video op entertainmentsite TMZ spreekt Baldwin van een vreselijke gebeurtenis. Een echt vraaggesprek is het niet. De video is opgenomen aan de kant van de weg omdat Baldwin is gestopt voor de op hem jagende fotografen. Ook zegt hij dat zijn kinderen huilend in de auto zitten, maar dat hij “uit beleefdheid” een paar vragen beantwoordt. Baldwins vrouw probeert dat nog te voorkomen. aan het eind van zijn korte reactie vraagt Baldwin de jagende fotografen om zijn familie met rust te laten.

“Er gebeuren soms ongelukkige incidenten op filmsets, maar niets zoals dit. Dit gebeurt één keer op een triljoen. Eén keer op een triljoen”, reageerde terwijl zijn echtgenote Hilaria de ontmoeting met haar smartphone filmde.

Baldwin zei ook nog: “Een vrouw is dood. Ze was mijn vriend, ze was mijn vriend”, aldus Baldwin. “Toen ik arriveerde in Santa Fe voor de opnames, gingen we nog samen eten. We waren een heel, heel geoefende crew die samen een film maakten toen deze vreselijke gebeurtenis plaatsvond. Ik sta sindsdien in constant contact met haar echtgenoot. We maken ons heel veel zorgen om haar familie.”

Vragen over het incident weigerde Baldwin te beantwoorden omdat hij van de politie het onderzoek niet in de pers mag bespreken. “We wachten angstvallig af wat het resultaat van het politieonderzoek is.” Hij vertelde nog wel open te staan voor een gesprek over het einde van het gebruik van echte vuurwapens in Hollywoodproducties. “Ik ben me daarvan bewust, en ik ben extreem geïnteresseerd in een dergelijke beperking.”.