Laatste wens toch nog in vervulling: Patrick (42) uit Hotter Than My Daughter vlak na opnames overleden aan kanker

0

Patrick, te zien in Hotter Than My Daughter, is twee maanden na de opnames overleden aan kanker. De 42-jarige  vader van vier kinderen het slechte nieuws tijdens de opnameperiode te horen, maar besloot toch voor de make-over te gaan. Zo zag hij toch nog een grote wens in vervulling gaan.

Patrick was een verstokte Star Wars-fan en werd aangemeld door zijn dochter Sharon (15). Zij was het zat dat haar vader elke dag in schreeuwerige shirtjes van de filmreeks liep. Vlak na de eerste opnames kreeg Patrick te horen dat hij een zeldzame, ongeneeslijke vorm van kanker had. De artsen gaven hem nog één à twee maanden, als de chemokuur zou aanslaan negen à twaalf. “We gaan voor langer dan die twaalf maanden. We blijven positief en ik laat die dokters wel eens even zien dat we langer kunnen dan twaalf maanden,’’ zei de Roermondenaar. 


Patrick wilde dan ook dat de make-over doorging. De uitzending zou een aandenken worden. “De kleine is pas vijf,’’, zei vrouw Kitty. “En wat is het dan straks fijn om beelden te hebben van je vader en van het gezin. Dat we altijd positief zijn geweest.’’

De stylisten staken Patrick in een stijlvol pak, met daaronder een Hawaii-overhemd. Ook zijn haar werd bijgepunt. “Kracht en positiviteit,” moest de coupe uitstralen, zei Patrick. Na de opnames zei Patrick: “Op dit moment ben ik zo gelukkig. En ik niet alleen, ook de rest van het gezin. Onze blijdschap die wij samen hebben, die kan gewoon niet meer stuk. Ondanks alles wat er gebeurt en wat er zal gaan gebeuren, onze positiviteit en ons geluk zullen daardoor niet meer kapotgaan.’’


Vrijdagavond kwam aan het einde van de uitzending een foto in beeld van Patrick met de jaartallen 1978-2021. Voice-over Eddy Zoey: “Hij heeft zijn aflevering nog kunnen zien en wat hij belangrijk vond, is overgekomen: blijf krachtig en positief.”