Laatste wens in vervulling: JAN ROT voor tweede keer in De Slimste Mens (spelregels aangepast voor musicus)

0

(Beeld: KRO/NCRV)

De ongeneeslijke zieke Jan rot had de wens om nog één keer mee te doen aan de populairste kennisquiz van het land en dat gaat nu ook gebeuren. De spelregels mogen voorschrijven dat kandidaten maar eenmaal mogen deelnemen, voor Jan Rot wordt een uitzondering gemaakt. Dus keert Jan Rot na tien jaar komende donderdag terug in kennisquiz.


Jan Rot blikte afgelopen november in zijn column in het AD terug op een gesprek dat hij had met Philip Freriks. Hij had tegen de presentator gezegd dat hij nog wel een keertje zijn opwachting zou willen maken in De slimste mens. “Ik denk dat het al vol zit. Daarbij komen vroegere kandidaten eigenlijk niet terug”, antwoordde Freriks. “Tenzij het hun laatste wens is”, antwoordde Rot lachend. En zo geschiedde. Donderdag is het zover.

De muzikant deed in 2012 mee aan het eerste seizoen van De slimste mens en verloor in de spannende finale van cabaretier en televisiepresentator Arjen Lubach. Voor de laatste vraag (‘wat weet u van de Moulin Rouge?’) stonden Rot en Lubach beiden op 42 seconden.


De speler die het laatst aan de beurt, Lubach, mocht uiteindelijk beginnen. Na drie goede antwoorden werd Lubach de winnaar. Had Lubach één seconde meer had gehad dan had Rot de vraag over de Moulin Rouge mogen beantwoorden en had hij wellicht gewonnen.