Laatste poging om huwelijk te redden: Paleis voor een prikkie-ster Rogier geveld door drank, drugs en corona

0

Een nieuw hoofdstuk in het huwelijksdrama van Paleis voor ’n Prikkie-sterren Frank en Rogier. De vriendenkring van het veelbesproken homostel is er inmiddels wel van overtuigd dat het niet meer goed komt tussen de twee. De 74-jarige Frank zou dan ook inmiddels schoon genoeg van zijn 28 jaar jongere partner, die geveld lijkt door drank, drugs en corona.

Zijn onstuimige, onvoorspelbare en chaotische gedrag mag dan volgens Rogier Smit het gevolg van een ADHD-aandoening, in de nieuwste editie van weekblad Privé beweren Rogiers vrienden dat het toch ietsjes anders ligt. Daar wordt beweerd dat Rogier zich zo nu en dan tegoed doet aan drugs en dat dat de oorzaak is van zijn wispelturige gedrag. en dan zou hij ook nog eens graag een borrel lusten en zou zijn relatie met Frank al jaren niet zo goed meer zijn als op tv wordt gesuggereerd.


Zo vertelt een ingewijde in het weekblad over Rogier: ‘Frank Jansen en Rogier leiden al enkele jaren elk hun eigen leven. Dat heeft onder meer met hun leeftijdsverschil te maken. Frank en Rogier schelen bijna dertig jaar. Rogier vindt het heerlijk om ’s avonds laat nog de kroeg in te gaan, terwijl Frank dan liever naar zijn bed gaat. De aandacht die Rogier als tv-ster in het uitgaansleven krijgt, laat hij zich gretig welgevallen. Hij geniet ervan, ofschoon hij altijd beweert dat roem en bekendheid hem niets kunnen schelen.”

Naast drugs en drank zou ook het coronavirus verwoestend werk hebben gedaan in de relatie weet dezelfde bron. “Dat het nu tussen hem en Rogier spaak is gelopen, heeft ook te maken met de coronacrisis. Rogier kon niet meer zo vaak van huis en bij Frank kon hij zijn ei niet kwijt. Hij is zich gaan vervelen. Rogier is recalcitrant en onberekenbaar geworden. Of noem het overmoedig. Het is net alsof hij zijn plaats niet meer weet. Frank heeft hem altijd zijn gang laten gaan. Soms dacht ik dat Frank blij was dat Rogier zich in het nachtleven stortte, omdat hij dan even tot rust kon komen. Het is niet voor niks dat Frank zijn partner vaak een ‘groot kind’ noemt. Hij heeft heel wat met Rogier te stellen!’


Volgens Privé vertelde Frank aan meerdere intimi, vanuit zijn ‘onderduikadres in Frankrijk, pas terug te keren naar Nederland wanneer Rogier heeft bevestigd de voordeur van hun huis in Den Haag voorgoed achter zich te hebben dichtgetrokken.

Verzoeningspoging Art Rooijakkers lijkt mislukt (Beeld: RTL)

Frank en Rogier zelf mogen van de RTL-directie niet meer met de media praten. De zender die ze voor veel geld wegkocht bij SBS6 zit met de handen in het haar en ziet een succesvol programma op de klippen lopen. Met een videogesprek tussen de twee, geïnitieerd door Art Rooijakkers, probeerde RTL de negatieve sfeer rond het Frank en Rogier te doorbreken, maar dat lijkt nog niet echt gelukt.

Volgens weekblad Privé heeft Frank om zijn relatie met Rogier Smit uit het slop te trekken nu een beroep gedaan op zijn schoonzus Pauline (48). Hij heeft haar gevraagd om te bemiddelen en zo uit deze op dit moment uitzichtloze situatie te komen. “Hoe dan ook, Rogier en ik moeten om de tafel om een uitweg te vinden. Rogier heeft met zijn zus een erg hechte band. Hij deelt veel met haar en hij kijkt enorm tegen haar op. Ik heb het gevoel dat hij van haar wel dingen wil aannemen. Ik heb begrepen dat Rogiers familie ook geschrokken is van wat er nu tussen ons speelt. Zij hebben het feit dat Rogier allerlei privéinformatie met de buitenwereld heeft gedeeld ook volledig afgekeurd. Hoe Rogier zal reageren op de bemiddelingspogingen van zijn zus weet ik nu nog niet. Ik wacht af. Het is de bedoeling dat ik in de loop van volgende week terug ben in Den Haag. Ik hoop dat onze situatie dan bekoeld zal zijn en dat Rogier en ik dan weer normaal en als volwassen mensen met elkaar kunnen praten.”

BINNENKIJKEN in, zoals ‘kale’ Rogier het noemt ‘Franse bouwval” van man Frank (een prachtig huis met zwembad)

Share.