NOG EEN KEER BINNENKIJKEN – Villa van Dirk Kuyt (inclusief Feynoord-kamer) binnen maand verkocht voor €6,9 miljoen

0
Beeld: Christie’s International Real Estate/Michael van Oosten

Het zal geen Ajax-aanhanger zijn die de villa van Dirk Kuyt in Noordwijk heeft gekocht voor 6.9 miljoen euro, maar . de villa met een prachtige wijnkelder, een gym, een binnenzwembad, een game-room, een thuisbioscoop en die speciale Feyenoord-kamer waar je je in De Kuip waant is wel van de markt.

De villa van Dirk Kuyt in Noordwijk, met werkelijk alles  erop en eraan, van wellnessruimte met sauna en Turks stoombad tot en met een eigen voetbalveld in de tuin, stond sinds eind februari te koop voor net geen zeven miljoen. De snelle verkoop betekent dat Dirks ex-vrouw Gertrude met de vier kinderen: Noelle (16), Roan Dirk (13), Jorden (12) en Aidan Benjamin (8), moet verhuizen. Gertrude trouwde met jeugdliefde Dirk in gemeenschap van goederen. Ze krijgt dus niet alleen de helft van de verkoopprijs van de villa, maar ook van zijn vermogen, geschat op tegen de 30 miljoen euro.


Kuyts makelaar meende dat Dirk echt iets bijzonders heeft laten bouwen op de plek, een groot perceel van maar liefst 4.404 m² eigen grond, van de ouderwetse villa die hij in 2013 voor ruim €2 miljoen kocht in Noordwijk om die vervolgens te laten slopen. Op de plek verrees een kapitale villa waar Dirk met vrouw en 4 kinderen in 2015 ging wonen.

Dirk en Gertrude (Beeld: Frans van Zijst)


Vijf jaar later, in juni 2020, meldde Kuyt dat hij ging scheiden. Een eenduidige reden voor de breuk met Gertrude, met wie hij sinds zijn zeventiende samen was, noemde hij niet. “Het vuur van de relatie doofde”, stelde hij in De Telegraaf. “Het is een verdrietige situatie waarin het gezin en ik zitten. Zowel Gertrude als ik moet het uit elkaar gaan verwerken en ik moet zorgen dat het ook voor de kinderen een goede plek gaat krijgen.”

Recent bleek dat Kuyt een jaar voor hij zijn scheiding aankondigde was gevallen voor voor de charmes van Kate Reinemans (29), die in 2009 als 18-jarige deelnam aan de Miss Overijssel-verkiezing . De liefdesvonk tussen Kuyt en Kate zou eind 2019 overgesprongen zijn toen Kate voor het liefdadigheidsdoel IT4Kids een gala organiseerde waar ook de Dirk Kuyt Foundation aan meewerkte. In deze periode hadden Dirk en Kate al een zakelijk contact, maar al snel werd het meer.

Aan de hand van de omschrijving van het gebodene door de makelaar zal het de koper aan niets ontbreken. Op de begane grond is de entree met vide, trappartij, gastentoilet en lift. De riante living heeft een  openhaard. Het aangrenzend terras heeft een veranda. Op de begane grond ok een televisiekamer, de Bulthaup woonkeuken waar een sterrenchef jaloers op zou zijn, de bijkeuken en een eetkamer annex kantoor.

Op de eerste verdieping krijgt de koper drie slaapkamers waarvan één masterbedroom met eigen dressing en twee luxe badkamers. De tweede verdieping heeft vier slaapkamers en een luxe badkamer.

Op de onderverdieping  een hal met lift, spectaculair binnenzwembad met jetstream en jacuzzi, een fitnessruimte en een wellnessruimte met saune, Turks stoombad en douches. Dan is er ook nog een wijnkelder, speelkamer, hobbyruimte annex bioscoop en een, volgens de makelaar, geweldige privé-bar. In een duinpan ligt het voetbalveld (Beeld: Christies)

De tuin van 4400m2 heeft diverse terrassen, biedt volop privacy en is ideaal op het zuiden gesitueerd. en in de tuin ligt ook nog eens een voetbalveld. Last-but-not-least liggen de Noordwijkse Koningin Astrid Boulevard en het strand op ca. 50 meter afstand.