Kroonprinses AMALIA woont na bedreigingen weer in Amsterdam

0

(Beeld: CP/RVD/Gemmy Woud-Binnendijk

Amalia woont weer in Amsterdam.  De kroonprinses verbleef vanwege bedreigingen anderhalf jaar niet in de stad waar ze momenteel studeert.


Volgens de Amsterdamse stadkrant Het Parool hebben verschillende bronnen bevestigd dat de prinses weer in Amsterdam woont. Er zou de afgelopen tijd activiteit zijn geweest rondom het grachtenpand. Zo zouden onlangs nieuwe camera’s zijn geïnstalleerd.

In mei 2022 werd bekendgemaakt dat Amalia in Amsterdam Politics, Psychology, Law and Economics aan de Universiteit van Amsterdam ging studeren. Half september werd  de beveiliging rondom Amalia opgeschroefd omdat criminelen het op de kroonprinses en minister-president Mark Rutte voorzien zouden hebben.


Een maand later werd bekend dat Amalia niet langer in Amsterdam woonde vanwege bedreigingen. “Ze kan eigenlijk haar huis niet uit”, liet het koningspaar toen weten. “Het is heel moeilijk voor haar. Ze heeft geen studentenleven zoals anderen dat hebben.”

De Rijksvoorlichtingsdienst wil de berichtgeving van Het Parool niet bevestigen. “Omwille van de persoonlijke levenssfeer van de prinses.”