‘Kroonprinselijk paar toont dekentje’ – Gezicht prinsesje Geraldine van Albanië mag nog niet gezien worden

0

Het gezicht van het op 22 oktober geboren prinsesje Geraldine van Albanië mag nog niet worden gezien. Dat mag pas eind november, want bijgeloof staat niet toe dat een baby wordt getoond voor hij of zij veertig dagen oud is. Dat brengt ongeluk.

Het kroonprinselijk paar van Albanië deelde een serie gezinsfoto’s op sociale media, waarbij het opviel dat baby Geraldine in een deken was gewikkeld en dat op geen enkele opname ook maar een glimp van haar te zien was. Het bericht ‘kroonprinselijk paar toont baby’ werd dan ook snel ‘kroonprinselijk paar toont dekentje’.


Kroonprins Leka gaf zaterdag op verzoek een toelichting. “Er zou een storm van kritiek over ons zijn losgebarsten als we Geraldine hadden getoond voor de veertig dagen zijn verstreken. Dat zou in Albanië niemand hebben begrepen. Dat is nu eenmaal het Zuidoost-Europese bijgeloof”, aldus Leka tegen het ANP.

De foto’s van het gezin zijn thuis gemaakt, voor een enorm schilderij van het huwelijk van Leka’s grootouders koning Zog en koningin Geraldine, naar wie de baby is vernoemd. Het eerste kind van Leka en echtgenote Elia werd geboren op de sterfdag van haar overgrootmoeder, die in 2002 overleed. “Voor ons was dat als een groet uit de wereld van de engelen”, schreef Leka op sociale media.