Henk Krol vraagt zijn Aldo, de ex-profvoetballer die niet uit de kast durfde te komen, na 10 jaar ten huwelijk’

0

Aldo Koning, al meer dan tien jaar de partner van Henk Krol, is door Krol ten huwelijk gevraagd. Aldo, die volgens Krol niet uit de kast durfde te komen in de tijd dat hij nog profvoetballer was bij Heerenveen.

“Dat kon in de tijd gewoon niet. Daar werd niet over gesproken.” Ook nu worden homo’s niet voldoende geaccepteerd in de voetballerij. Het is nog steeds een taboe,” vertelde Krol vorig jaar in Goedemorgen Nederland op NPO 1.


Aldo was niet de enige profvoetballer die niet voor zijn homoseksualiteit durfde uit te komen zo weet Krol die van 1980 tot 2012 hoofdredacteur was van de Gay Krant. Zo kreeg Krol in die tijd een telefoontje van een toentertijd bekende voetballer die bekende dat hij op mannen viel, maar daar niet voor uit durfde te komen. “Ik ga geen namen noemen”, maakt Krol gelijk duidelijk. “Die voetballer zei: ik kan beter de gekste dingen doen, dat wordt me niet kwalijk genomen, maar hier kan ik niet voor uitkomen.”

Krol hoopt dat voetballers anno nu het wel gaan doen. “Een voetballer uit het verleden hebben we niets aan, maar als nu een van de huidige spelers zou zeggen: ik ben daar eerlijk over, ik kom uit die kast, dan denk ik dat er veel meer uit de kast komen.” Daarmee doet Krol een oproepje, zegt hij. “Dat zou voor een heleboel jonge jongens en ook jonge meiden fantastisch zijn.”


Henk Krol (71) bevestigde gisteren dat hij zijn Aldo ten huwelijk heeft gevraagd. Zondagnacht vertelde hij op NPO Radio 1, in het programma van Mirthe van der Drift tussen 040.00 en 06.00 uur, dat hij niet was getrouwd, maar Aldo wel zou gaan vragen nu hij is gestopt met de politiek. “Ik heb altijd gezegd: als ik ooit stop met de politiek en eindelijk meer tijd heb voor mijn thuissituatie, dan ga ik ook trouwen. Dus nu ik dit bij jullie op de radio verteld heb, denk ik dat ik morgenvroeg op m’n knieën ga en ik eindelijk het verzoek ga doen of mijn Aldo ook met mij wil trouwen”, aldus de zeventigjarige Krol in de uitzending.

Aldo Koning, de partner van Hen Krol, wordt in de media vaak Aldo Martens genoemd, maar dat is de achternaam van zijn adoptieouders, Koning is de achternaam van zijn natuurlijke moeder.