Koppel sterft vier minuten na elkaar hand in hand aan coronavirus

0

Beeld Cathy en Johnny: Summersett Funeral Home

50 jaar waren ze samen. Woensdag 2 september overleden ze ook samen aan Covid-19, vier minuten na elkaar. Ze hielden elkaars hand vast, zoals ze dat vijftig jaar lang hadden gedaan.


het Amerikaanse echtpaar Johnny Lee Peoples (67) en zijn echtgenote Cathy Darlene Eaton Peoples, uit Salisburry in North Carolina kampte al een maand met de ernstige gevolgen van het coronavirus. Op 2 september overleden ze er samen aan in het Novant Health Rowan Regional Medical Center in Salisbury, North Carolina.

Ze lagen samen op dezelfde kamer op de intensive care. “Ze namen elkaars hand vast, de verpleegsters verzamelden zich rond hen, en ze stierven op vier minuten na elkaar”, vertelt hun zoon Shane Peoples. “Ze waren 48 jaar getrouwd en 50 jaar samen. Ze legden die 50 jaar hand in hand af.”


Johnny was sergeant in het Amerikaanse leger en werkte ook voor het gevangeniswezen in de staat North Carolina. Cathy was assistent aan de Salisbury Academy en laboratoriumtechnicus bij LabCorp. Ze zou over een paar dagen met pensioen gaan. Beiden hielden van vissen en brachten veel tijd door met hun familie.

Volgens zoon Shane hadden zijn ouders zich strikt aan de coronamaatregelen gehouden. “En toch werden ze ziek, en toch overleden ze”, klinkt het bitter uit zijn mond. Op Facebook riep zoon Shane na de dood van zijn ouders de mensen op om een mondmasker te dragen, hun handen te wassen en social distancing te respecteren. “Houd je familieleden dicht bij je”, voegde hij eraan toe. “Beleef elk moment met hen alsof het je laatste is, want dat zou het ook heel goed kunnen zijn. Heb lief en blijf liefhebben.”

Het koppel laat twee zonen, een dochter en negen kleinkinderen na.