Pagina titel ...

Zoon beste vriend wordt vandaag begraven: KONINGIN MAXIMA in rouw op dag dat zij 51e verjaardag viert

0

Het complete verhaal lezen?: Zoon beste vriend wordt vandaag begraven: KONINGIN MAXIMA in rouw op dag dat zij 51e verjaardag viert


Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

Koningin Máxima viert vandaag haar 51e verjaardag, maar een echt vrolijke dag zal het voor de koningin niet worden. Het is namelijk ook de dag van de uitvaart van 19-jarige Jan de Beaufort, de zoon van een van Maxima en Alexanders beste vrienden Frans de Beaufort.

Of Willem-Alexander en Maxima aanwezig zijn bij de herdenkingsdienst van de op 9 mei overleden Jan de Beaufort die om 10.30 uur begint in de Domkerk in Utrecht is niet bekend, maar dat de dood van de zoon van Frans de Beaufort, een van hun beste vrienden en ook de man die in 2002 ook getuige was bij het kerkelijk huwelijk van Willem-Alexander en Maxima, een schaduw zal werpen over de 51ste verjaardag van de koningin is zeker.


Hoe hecht de band tussen de twee families is bleek ook uit de rouwadvertentie die de koninklijke familie afgelopen zaterdag plaatste. “Zonder jou zal de sfeer nooit meer hetzelfde zijn. We gaan je zo ongelooflijk missen. Ons hart gaat uit naar jouw lieve, warme, vrolijke familie. Weet dat wij er altijd voor hen zullen zijn”, luidt de advertentie in de NRC, ondertekend door ’Alexander’, Máxima, Amalia, Alexia en Ariane.

De Rijksvoorlichtingsdienst wil niets zeggen over hoe Maxima vandaag haar verjaardag viert. Verjaardagen van leden van de koninklijke familie worden als privé beschouwd. Volgens RTL’s royaltyverslaggever Annemarie de Kunder gaat Maxima haar verjaardag komend weekend groots vieren. Ook al omdat zij toen zij vorig jaar 50 werd dat vanwege de coronamaatregelen niet kon. “Ze heeft vorig jaar gezegd zodra het kan gaan we het groots aanpakken. Ik heb begrepen dat ze het weekend na haar verjaardag, groots gaat vieren. Al haar vrienden en familie komen dan en dat is gewoon in het paleis. Daar is alles lekker afgeschermd dus daar kunnen ze zonder pottenkijkers dan feest vieren.”


-