Niet echt een gevangenis! Spaanse witwaskoning Juan Carlos in ballingschap in DEZE SUITE van 10.000 euro per nacht

0
Beeld: ChonranPictures
De verbannen Spaanse koning-emeritus Juan Carlos is neergestreken in de Verenigde Arabische Emiraten. Het Spaanse NIUS publiceerde een foto waarop te zien is dat de vader van koning Felipe op het vliegveld van Abu Dhabi aankomt. Daar heeft hij zijn intrek genomen in de 10.000 euro per nacht kostende Palace Suite van 5* Emirates Palece Hotel.

Sinds Juan Carlos aankondigde Spanje te verlaten was onduidelijk waar de gepensioneerde vorst verblijft. Er werd gespeculeerd dat hij in Portugal of de Dominicaanse Republiek zou zitten. Het Spaanse ABC meldde vrijdag al op basis van vluchtgegevens dat Juan Carlos juist aan de andere kant van de wereld verbleef, in Abu Dhabi.


De BBC meldt dat hij daar een verdieping, inclusief de 680 m2  Palace Suite, van het Emirates Palace Hotel (vijf sterren) voor zichzelf heeft. Juan Carlos heeft naar verluidt goede banden met de kroonprins van Abu Dhabi, Mohammed bin Zayed.

La Vanguardia meldt ook dat er een kans bestaat dat Juan Carlos later mogelijk naar Nieuw-Zeeland doorreist. Het dagblad baseert zich op uitspraken van de koning die hij tegenover vrienden zou hebben gedaan. Juan Carlos zou hebben gezegd dat als hij ooit Spanje zou verlaten hij voor Nieuw-Zeeland, een paradijs voor zeilers, zou kiezen. Juan Carlos is een groot liefhebber van zeilen.


Vorige week maandag kondigde Juan Carlos zijn vertrek uit Spanje aan in een brief aan koning Felipe, zijn zoon. Hij schreef dat hij zijn besluit had genomen in het licht van “bepaalde gebeurtenissen” in zijn privéleven vroeger.

En er waren nogal wat gebeurtenissen…

Zo was de oud-koning onder meer in opspraak geraakt door een smeergeldaffaire en een jachtreis naar Botswana tijdens de economische crisis in 2012. In juni werd bekend dat er een corruptieonderzoek tegen hem was geopend.