Oranjes hondenliefhebbers van oudsher – Koning zet labradors in zonnetje op deze dierendag

0

Koning zet zijn labradors vandaag in zonnetje op dierendag. “⁣Vandaag is het Dierendag!,” zegt de koning bij een foto van Luna, Nala en Skipper, de honden van het gezin van Willem-Alexander en zijn gezin, tijdens een wandeling op de Horsten.

Nala en Skipper waren al eerder te zien aan de zijde van Willem-Alexander, Máxima en de prinsessen. Skipper woont het langst, sinds 2013m bij het koninklijk gezin. De hond maakte zijn debuut voor de camera’s tijdens de zomerfotosessie in dat jaar. In 2015 was Nala ook van de partij bij de zomerse fotosessie, destijds op het strand.


Drie jaar geleden poseerde koning Willem-Alexander met de labradors op de Eikenhorst ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag.

In 2018 werd Luna op de Eikenhorst geboren samen met zes andere puppies. De overige pups kregen een ander thuis.


De Oranjes zijn van oudsher grote hondenfans. Wilhelmina, Juliana en Beatrix hebben hun hele leven honden gehad. Beatrix had vroeger een dalmatiër had, die Cleo heette. Ook had ze een golden retriever genaamd Buster, een teckel Arthus en border terriërs Miss Pepper, Chip en Mac.

Asher was te zien op een van de officiële portretten gemaakt ter ere van de tachtigste verjaardag van de prinses.

Haar lievelingshond was toch wel een golden retriever die Joris heette. Op dit moment is Beatrix de trotse eigenaar van de zwarte labrador Asher. Asher was te zien op een van de portretten die gemaakt zijn van de prinses ter ere van haar tachtigste verjaardag.

Share.