Koning Willem-Alexander schenkt Maxima appartement in Sevilla voor 20-jarige huwelijksdag

0

Op 2 februari 2022 vieren koning Willem-Alexander en koningin Maxima dat zij 20 jaar getrouwd zijn En die dag krijgt Maxima wel een heel bijzonder geschenk! Willem-Alexander heeft namelijk een prachtig appartement voor haar gekocht in het Spaanse Sevilla waar hun liefde begon.

Het Duitse Das Golden Blatt dat het nieuws over het bijzondere huwelijksgeschenk deze week naar buiten brengt schrijft dat  de relatie van Willem-Alexander (50) en Maxima (54) de afgelopen twintig jaar nooit onder druk lijkt te hebben gestaan. zijn.


Dat Willem-Alexander zijn vrouw een appartement in Sevilla schenkt baseert het Duitse blad op bron die zegt:  “het appartement in Sevilla zou een liefdesnestje voor hun samen moeten worden.” Het zou ook een romantisch cadeau zijn, want de liefde van koning en koningin bloeide op in de Spaanse stad.

Twee en een half jaar geleden, in mei 2019, vierden Alexander en Maxima, in gezelschap van hun drie dochters, dat zij elkaar twintig jaar geleden elkaar voor de allereerste keer in het romantische en sfeervolle Spaanse stadje Sevilla ontmoette. Om dit heuglijke feit niet zomaar voorbij te laten gaan, keerden de koning en de koningin terug naar die plek. Volgens de Spaanse versie van Vanity Fairwilden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima de bijzondere gebeurtenis ook herdenken in gezelschap van een paar vrienden die in 1999 getuige waren bij het begin van hun liefdesverhaal.


Willem-Alexander denkt, zo schrijft Das Golden Blatt, dat Maxima alleen of hij samen met zijn vrouw het appartement veel gaan gebruiken nu Amalia en Alexia uit huis zijn. Kroonprinses Amalia heeft haar gap year en Alexia studeert in Wales op het Atlantic College. Ook Ariane (14) wordt steeds onafhankelijker. Dat geeft tijd voor romantiek in Sevilla.

Willem-Alexander en  Koningin Máxima traden op zaterdag 2 februari 2002 te Amsterdam in het huwelijk. Het burgerlijk huwelijk werd op zaterdag 2 februari 2002 in de Beurs van Berlage voltrokken door de burgemeester van Amsterdam, Job Cohen. De plechtigheid, werd behalve door familie, vrienden en gasten van het bruidspaar ook bijgewoond door autoriteiten en ongeveer 600 genodigden uit alle delen van het Koninkrijk.

Op zaterdag 2 februari 2002, om 11.30 uur, vond de kerkelijke inzegening van het huwelijk plaats in de Nieuwe Kerk aan de Dam in Amsterdam. De kerkelijke inzegening werd naast familie en vrienden van het bruidspaar bijgewoond door koninklijke genodigden en autoriteiten uit binnen- en buitenland. Na de kerkelijke inzegening maakte het paar vanaf de Nieuwe Kerk een rijtoer met de Gouden Koets.