Koning Willem-Alexander bij zomerfotosessie: ‘Mijn moeder mag onze dochters nog niet knuffelen’

0
Beeld: ©RVD / Wesley de Wit
Koning Willem-Alexander hoopt na de zomer zijn werkzaamheden binnen de geldende beperkingen weer zo gewoon mogelijk te kunnen oppakken. Zo wordt er gekeken naar bijvoorbeeld staatsbezoeken met anderhalve meter afstand zo vertelde hij tijdens het jaarlijkse persmoment aan de vooravond van de vakantie van het koninklijk gezin. Ook vertelde hij dat zijn moeder Beatrix nog altijd een knuffelverbod heeft als het om zijn drie dochters gaat.

Belangrijk is daarbij is dat hij zelf geen ‘drukke plaatsen’ creëert, aldus Willem-Alexander vandaag, vrijdag,  tijdens een ontmoeting met de pers aan de vooravond van de koninklijke vakantie in de tuin van paleis Huis ten Bosch.


De koning hamerde tijdens het persesprek herhaaldelijk op het belang van het bewaren van anderhalve meter afstand. “Houd het vol!”, was zijn boodschap.

De koning vertelde dat knuffelen met haar kleindochters Amalia, Alexia en Ariane er nog even niet bij is voor zijn moeder prinses Beatrix (82).  “We moeten anderhalve meter afstand bewaren”, verduidelijkte hij.

Maar het gezin van de koning heeft Beatrix de afgelopen maanden wel een paar keer bezocht in Lage Vuursche. “We zijn meerdere malen op Drakensteyn geweest, we hebben elkaar wel kunnen zien”, zei de koning.


Volgens haar oudste zoon heeft zijn moeder de afgelopen tijd veel in de tuin gewerkt, geboetseerd en gelezen en “genoten van de kleine dingen waaraan ze anders nooit toekwam.”