KONING heeft straf van FRANK MASMEIJER kwijtgescholden, maar zijn schuld bij maffia staat nog open

0

Nederland heeft voormalig televisiepresentator, cocaïnesmokkelaar en geboren leugenaar Frank Masmeijer gratie verleend en vrijgelaten uit de gevangenis. Masmeijer was in Antwerpen veroordeeld tot negen jaar celstraf, maar dat vond de Nederlandse regering een beetje zielig. “Door een cocaïnesmokkelaar als Frank Masmeijer gratie te verlenen, doet Nederland zijn reputatie als narcostaat weer alle eer aan,” schrijft Joris van der Aa in zijn column in de Gazet van Antwerpen. Volgens de columnist staat bij “Masmeijers voormalige zakenvrienden van de drugsmaffia nog wel een schuld open. De kans dat de eigenaar van die verloren 500 kg het “bonnetje” zal verscheuren, lijkt ons niet zo groot.”

Joris van der Aa in zijn column: “Ook de Nederlandse regering vond Frank Masmeijer, in de ogen van veel Nederlanders nog altijd die sympathieke jongen van de televisie, een beetje zielig. Alsof die cocaïnezending van 500 kg een soort jeugdzonde was. Die stoute Marokkanen uit België, dat waren de echte boeven, niet Frank. Zo geloven ze het toch graag in Nederland. Dat Masmeijer jarenlang heeft gelogen, en zelfs zijn neefje voor de zaak wilde laten opdraaien, dat vergeet iedereen voor het gemak.”


Dan: “Dat Masmeijer bij de politie een valse aangifte deed van een carjacking, terwijl hij gewoon een pak slaag had gekregen omdat hij een groot drugstransport had laten mislukken. Dat past niet in het plaatje van de zielige volkse jongen, die ongewild in een grote drugszaak was beland. Dat Masmeijer ten tijde van zijn proces gewoon met criminelen bleef omgaan? Laten we het gezellig houden, toch?

De conclusie van de columnist Joris van der Aa? ? Door Frank Masmeijer, die nooit enig schuldbesef heeft getoond, vroegtijdig vrij te laten, doet Nederland zijn reputatie in het buitenland als narcostaat weer alle eer aan. Maar de Nederlandse regering mag zijn straf dan wel hebben kwijtgescholden, bij zijn voormalige zakenvrienden van de drugsmaffia staat er nog wel een schuld open. De kans dat de eigenaar van die verloren 500 kg het “bonnetje” zal verscheuren, lijkt ons niet zo groot.”