KONING en MAXIMA niet voor de buis bij Nederland-Argentinië (vieren 19de verjaardag Amalia)

0

Koning Willem-Alexander en zijn Máxima zitten vrijdagavond 20.00 uur niet voor de tv om Nederland-Argentinië te zien. Het koninklijk paar laat de kwartfinale op het WK aan zich voorbijgaan omdat vrijdagavond op Huis ten Bosch de 19de verjaardag van prinses Amalia gevierd wordt.

Dat liet koning Willem-Alexander weten aan Shownieuws bij de entree van de Prins Claus Impact Awards in Amsterdam toen Shownieuws-verslaggever Marius Looijmans prinses Beatrix en Koning Willem-Alexander feliciteerde met de 19e verjaardag van Amalia en aan de koning vroeg hoe de verjaardag van de kroonprinses gevierd zou worden. “Ik zal precies zeggen wanneer het is: we hebben het gepland op vrijdagavond tijdens de wedstrijd… Dus we kijken niet!”, vertelde de koning lachend.


“Als Nederlandse en koningin van Nederland is Máxima voor Nederland”, zo liet een woordvoerder van de RVD eerder deze week weten in een reactie op gestelde vragen. Nederland en Argentinië treffen elkaar op het WK voor het eerst sinds 2014, toen de Argentijnen in de halve finale wonnen na strafschoppen. Ook toen ging de voorkeur van Máxima uit naar het Nederlands elftal van Louis van Gaal, maar viel er dus weinig te juichen.

Máxima werd eerder dit WK tijdens de bijeenkomst ‘Meet the World’ gefeliciteerd met de overwinning in de groepsfase van haar geboorteland Argentinië op Polen (2-0), maar riep toen ook op te juichen voor Oranje.