KONING CHARLES heeft kanker: behandeling al opgestart, prins Harry keert terug naar Londen

0

 

(Beeld: CP)


De Britse koning Charles (75) heeft kanker. De kanker werd ontdekt zijn toen de koning onlangs in het ziekenhuis verbleef voor een medische ingreep aan zijn vergrote prostaat. De behandeling is intussen opgestart. Prins Harry vertrekt zo snel mogelijk vanuit Californië naar het Verenigd Koninkrijk om daar zijn vader Charles op te zoeken.

“Tijdens de behandeling voor zijn goedaardige prostaatvergroting, werd een ander probleem opgemerkt, meldt Buckingham Palace. “Latere diagnostische tests hebben een vorm van kanker aan het licht gebracht.”. Het zou niet gaan om prostaatkanker, een van de best behandelbare vormen van kanker.  Buckingham Palace  deelt niet mee om welke soort kanker het wel gaat.


“Zijne Majesteit is vandaag begonnen met een schema van reguliere behandelingen, gedurende welke de artsen hem hebben geadviseerd om publieke taken uit te stellen. Gedurende deze periode zal Zijne Majesteit gewoon doorgaan met het uitvoeren van staatszaken en officieel papierwerk.”

Volgens Buckingham Palace is de koning “positief over zijn behandeling en kijkt hij ernaar uit om zo snel mogelijk terug te keren naar volledige publieke taken.” “Zijne Majesteit heeft ervoor gekozen om zijn diagnose te delen om speculaties te voorkomen en in de hoop dat het kan bijdragen aan het begrip van het publiek voor iedereen over de hele wereld die getroffen wordt door kanker.”

Harry, de hertog van Sussex, “zal in de komende dagen” naar Groot-Brittannië reizen om koning Charles te bezoeken. De prins  komt alleen. Zijn vrouw Meghan en hun twee kinderen blijven in de VS. Het is geen geheim dat de relatie tussen Harry en Meghan en de rest van de koninklijke familie gespannen is.