Konden geen tickets krijgen…. Prinsessen Amalia en Alexia nu pas terug uit Griekenland (herkend door medepassagiers)

0

Ze konden zaterdag geen tickets krijgen dus zijn de prinsessen Amalia en Alexia pas vanavond  teruggekeerd uit Griekenland. Niet omdat er in de tussenliggende dagen geen vluchten beschikbaar waren, maar omdat hun vader, de koning, dat besloten had. Waarom hij dat besloot  wordt niet verteld. De twee Oranjes werden vandaag aan boord van de KLM-vlucht vanuit Athene herkend door medepassagiers.

In het vliegtuig van zaterdag was er zowel in de economy als de business class niet genoeg plaats voor het hele gezin. Zaterdag waren er nog vier tickets over. Drie voor de koning, Máxima en prinses Ariane en een voor een beveiliger. De koning en koningin hebben daarop besloten dat Amalia (16) en Alexia (15) vandaag zouden terugvliegen.


“Er is bewust gekozen voor deze dag”, meldde Justine Marcella in RTL Boulevard. Toen de tickets op bleken te zijn, werd de keuze al snel gemaakt om Amalia en Alexia achter te laten in Griekenland. Maar de prinsesjes gingen niet voor de volgende beschikbare vlucht en mochten in Griekenland blijven.

Vrijdag vertrok het gezin met het regeringsvliegtuig naar hun vakantievilla in Griekenland. Vanwege de ophef die hierover ontstond, liet Willem-Alexander een paar uur na de landing in Griekenland via de RVD weten dat het gezin de vakantie zou afbreken. “We zien de reacties van mensen op berichten in de media. En die zijn heftig, en die raken ons”, schreven ze in een verklaring.


Omdat het reisadvies voor het Griekse vasteland niet op code oranje staat, mocht de reis naar Griekenland strikt formeel door het koninklijk gezin gemaakt worden. Maar de regering van de koning had de Nederlandse bevolking gevraagd om zoveel mogelijk thuis te blijven in de strijd tegen het coronavirus en vooral niet naar het buitenland te reizen als dit niet strikt noodzakelijk is. Dat de koning, het hoofd van die regering wel op vakantie ging, zorgde voor felle reacties in het hele land én in politiek Den Haag.

Het regeringsvliegtuig was inmiddels teruggekeerd naar Nederland. Daarom vlogen de koning, koningin Máxima en prinses Ariane een dag na hun vertrek in een Boeing 737 van de KLM terug naar Nederland.

Toen was nog niet bekend dat de prinsessen Amalia en Alexia waren achtergebleven. Op de beelden van de terugkeer, 36 uur nadat de vakantie, begon, op het paleis Huis ten Bosch waren de koning en de koningin te zien alsmede een prinses. Zij zaten aan de kant van waar de fotografen en cameramensen stonden. het viel slechts op dat de koning nog mondkapje nog veiligheidsgordel droeg.

Prinses Amalia (16) en prinses Alexia (15) arriveerden dinsdagavond rond 20.30 uur op Huis ten Bosch.  oudste dochters van koning Willem-Alexander en koningin Máxima arriveerden per auto bij paleis Huis ten Bosch. Anders dan hun vader zaterdag droegen beiden een mondkapje.