Kogel door de kerk: Prins Harry en Meghan werken definitief niet meer voor koningshuis

0

De kogel is door de kerk: De Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan zullen nooit meer werken  voor de koninklijke familie. Dit heeft koningin Elizabeth besloten naar aanleiding van een aantal gesprekken met de prins.

De taken van het stel worden verdeeld over de overige leden van de familie. Ook geeft Harry zijn militaire eretitels op. “Hoewel iedereen bedroefd is om hun beslissing, blijven de hertog en hertogin toch geliefde leden van de familie”, aldus het statement.


Het besluit heeft grote gevolgen voor Harry en Meghan. Zo moeten ze ereposities in het leger en andere koninklijke aanstellingen afstaan aan de koningin, die deze dan zal herverdelen. Dat is vooral voor Harry pijnlijk. Hij is voormalig lid van het leger en werd uitgezonden naar Afghanistan. Ook is hij ambassadeur van de Invictus Games, een internationaal sportevenement voor militairen en veteranen die gewond zijn geraakt tijdens hun dienst.

Harry en Meghan laten via een woordvoerder weten dat zij toegewijd zullen blijven aan het Verenigd Koninkrijk. “Ook wereldwijd blijven ze hun steun aanbieden aan de organisaties die ze hebben vertegenwoordigd, ongeacht hun officiële rol. We kunnen allemaal een leven van dienstbaarheid leiden. Dienstbaarheid is universeel.”


Harry en Meghan maakten vorig jaar al bekend dat ze afstand namen van het Britse koningshuis. Ze richten zich op nieuwe zaken, zoals de oprichting van een goed doel, en willen hun tijd beter verdelen tussen het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, waar Meghan vandaan komt.