Knuffelbeer Ruud kan niet geloven dat ‘uitgemolken’ Big Brother terugkomt op tv

0

Ruud Benard (65) vindt het onvoorstelbaar dat Big Brother terugkeert op tv. Eigenlijk kan hij niet geloven dat het in zijn woorden ‘uitgemolken’ programma na jaren weer terugkomt op tv. “Onvoorstelbaar!”. Maar als de makers van Big Brother rond de terugkeer van de realityserie op tv iets willen met ‘lekker even knuffelen’-Ruud dan moeten ze hiervoor ‘flink betalen’.

Ruud was een van de spraakmakende deelnemers aan de eerste serie van Big Brother in 1999.en werd bekend door zijn uitspraken ‘lekker even knuffelen’ en ‘laat je niet gek maken’. Het nieuws van de terugkeer van het programma op tv, dat RTL Boulevard zondag bracht, verbaast hem. “Komt het terug. Dat meen je niet”, grinnikt hij. “Ben ik eindelijk helemaal klaar met dat programma,” zegt de Bredanaar vandaag in het programma Wakker! op Omroep Brabant radio.


Wat Ruud betreft is de realityserie die in Nederland van 1999 tot 2006 werd uitgezonden al ‘helemaal uitgemolken’. “Maar de wereld is veranderd. Dus misschien komen ze weer met iets nieuws.” Ruud verwacht door de makers gevraagd te worden om weer op te komen draven. Dat wil hij best doen,  maar daar hangt dus wel een ‘flink’ prijskaartje aan.

Benard kijkt met gemende gevoelens terug op zijn tv-avontuur. “Ik heb dankzij het programma leuke dingen meegemaakt, maar ook minder leuke. En ik was blij dat ik eindelijk weer een beetje normaal over straat kon.” Anoniem over straat lopen zou Ruud het trouwens niet willen noemen. Loopt hij Breda dan zijn er nog altijd, meer dan twintig jaar na zijn optreden in de realityserie, mensen die met hem op de foto willen.