BINNENKIJKEN op de watervilla van KLUUN waar hij na zijn huwelijk met Anne gaat wonen

0
Schrijver Kluun en zijn vriendin Anne stappen binnenkort in het huwelijksbootje. “Gisteren hadden we een diner met al onze kinderen. Bij het toetje ben ik voor Anne op mijn knieën gegaan”, deelt hij op Instagram. Waar ze gaan wonen? Op de Amsterdamse watervilla van Kluun.


“De avond knetterde, we raakten niet uitgepraat en uitgelachen. Rond middernacht ging ze naar huis en liet me totaal van de kaart achter.” 

Enkele weken later, vlak na het overlijden van Kluuns moeder, zagen de twee elkaar weer. “We dineerden die avond in een Italiaans restaurant in de buurt van mijn woonark. Daar gingen we dieper in op haar boek. We dronken voldoende om ook steeds opener te zijn over het leven (…) Die avond werd ik smoorverliefd op haar.” Twee jaar later is Kluun nog altijd onder de indruk van ’de intelligentie, humor, schoonheid en liefde’ van Anne. “Elke dag ben ik dankbaar dat zo’n geweldige vrouw van mij houdt.”

Samen gaan ze na het huwelijk op de woonark van Kluun wonen. Een woonark die Kluun, tot voor kort, verhuurde als hij in het buitenland verblijft. Voor € 250 per nacht slaap je in het bed Raymondus Godefridus Norbertus (Raymond) van de Klundert.


Op airbenb prees Kluun zijn boot met een wervende tekst die laat zien dat hij vroeger een gevraagd reclameman was. Kluun: “Op onze ruime watervilla (meer dan 200m2) is het heerlijk verblijven tijdens jullie verblijf in Amsterdam. Echt in alle seizoenen is het een genot om hier te wonen. Door het riante lounge terras letterlijk op de Amstel en het fijne terras met grote eettafel boven op de boot, kan je optimaal genieten van de dynamiek van de stad maar tegelijkertijd ook genieten van de vrijheid van het water. Als de zon schijnt kan je zo van het terras in de Amstel duiken voor wat afkoeling (er is een zwemtrap om het daarna weer makkelijk uit te komen).”

Het reclamepraatje vervolgt met: “Deze watervilla is een paar jaar geleden gebouwd en heeft een modern en speels ontwerp met verschillende leef niveaus. Vanuit de woonkeuken heb je een geweldig uitzicht op de Amstel. Zwanen, eenden en allerhande andere watervogels zwemmen recht voor je neus voorbij.
In het onderste gedeelte van onze boot bevinden zich drie kleine kinderkamers. Ook is daar een badkamer met ligbad, douche, twee wasbakken en was machine en droger die gebruikt mogen worden. En hier is ook een apart gelegen toilet.”

“Op de bovenverdieping is de master slaapkamer met badkamer ensuite (douche, wasbak en toilet). Direct naast deze slaapkamer ligt het redelijk besloten dakterras waar je ongestoord van een nachtmutsje onder de maneschijn kan genieten. Ook op de bovenverdieping maar dan aan de andere kant van de boot ligt een riante werkkamer/gastenkamer met nog een tweepersoons slaapbank.”

Lyrisch is Kluun ook over de voorzieningen op zijn boot. “De keuken is voorzien van magnetron, oven, 5 pits gasfornuis, koel/vries combinatie, nespresso apparaat en overige keuken benodigdheden. Er is een DVD speleren, WIFI internet, flatscreen tv, goede geluidsinstallatie via aanwezige computer te gebruiken.”

Kluun en zijn vrouw Anna kom je op de boot niet tegen, want schrijft Kluun: “Tijdens jullie verblijf op onze boot zijn wij zelf ook op vakantie dus de hele boot inclusief buitenruimtes staat volledig tot jullie beschikking. Onze fietsen mogen ook gebruikt worden, mits ze goed op slot worden gezet (vast aan een brug, hekje of paal). Mochten ze gestolen worden dan zien wij ons genoodzaakt om Euro 500 (per fiets) van de borg in te houden.”Overigens verhuurt Kluun zijn boot niet aan iedereen. Het moeten wel fatsoenlijke mensen zijn…. “Wij verhuren onze water villa NIET aan vriendengroepen die naar Amsterdam komen om te stappen. Deze boot is ons thuis waar we heel gelukkig zijn met onze kinderen. We verwachten van onze gasten dat zij genieten van alles wat de boot te bieden heeft maar vooral ook dat zij respectvol met onze spullen omgaan.”